FIFA'dan devrim niteliğinde kadın futboluna destek!

Fransa'da organize edilen 2019 Kadınlar Dünya Kupası sonrasında ilgi odağı artan kadın futbolunda, FIFA tarafından yapılan yatırım 500 milyon dolar yükseldi. Dünya Kupası'nın ödül töreninde FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun ıslıkla protesto edilmesine kadar devam eden Kadınlar Dünya Kupası'nda, başında aktivist futbolcu Megan Rapinoe'nde bulunduğu birçok oyuncu, erkekler ile kadınlar arasındaki ekonomik eşitsizliğe karşı baş kaldırmıştı.

SPOR 24.10.2019, 16:36 24.10.2019, 16:46
FIFA'dan devrim niteliğinde kadın futboluna destek!

FIFA, kadınlar futboluna yapılan yatırımı iki katına çıkarmaya karar verdi. Fransa’daki Kadınlar Dünya Kupası’nın dikkatleri üzerine çekmesinin ardından, başta ABD’li aktivis futbolcu Megan Rapinoe olmak üzere çok sayıda oyuncu erkek ve kadın futbolcular arasındaki mali konudaki dengesizlik hakkında eşetiride bulunmuştu.

Çin'de organize edilen FIFA Konsey Toplantısı ardından açıklamalarda bulunan FIFA Başkanı Gianni Infantino, kadın futbolu için ayrılan kaynağın gelecek dört yıl içerisinde iki katına çıkarılacağını ve 1 milyar dolar olacağını söyledi. Infantino, yaptığı açıklamada “Konsey mevcut 500 milyon dolarlık bütçeye 500 milyon dolar daha ekleme kararı aldı” açıklamasını yaptı.

2019 Kadınlar Dünya Kupası ile ilgili görsel sonucu

Kadın futboluna ayrılacak olan kaynak, FIFA’nın 2 milyar 700 milyon dolarlık rezervlerden elde edilecek.

FIFA’nın 2023'de olacak Kadınlar Dünya Kupası’na katılacak takımların sayısını 24’ten 32’ye yükselmesi ve primlerin artırılmasıda planlanıyor.

Rekor sayıda izlendi

FIFA tarafından  yayımlanan raporda 1,12 milyar kişinin izlediği 2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası, rekor bir izlenme sayısına sahip olmuştu.

2019 Kadınlar Dünya Kupası ile ilgili görsel sonucu

ABD'nin, Hollanda'yı 2-0 yenilgiye uğratarak, 4. kez zaferi yaşadığı final karşılaşmasını  260 milyon kişi takip ederek, en çok izlenen mücadele olarak tarihe geçti.

Kanada'daki en çok izlenenen organizasyon olan 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nı, 764 milyon kişi izlemiştiç

Yorumlar (0)