Paşabahçe Vapuru satılıyor

Tarihi 2. Dünya Savaşı dönemine uzanan ve uzun zamandır Beykoz Belediyesi önünde atıl durumda olan Paşabahçe Vapuru'nun satışı için ihale açıldı.

GÜNDEM 24.10.2019, 16:39
Paşabahçe Vapuru satılıyor

Paşabahçe Vapuru 2010 yılında seferden çekilmiş ve Beykoz Belediyesi önünde kaderine terk edilmişti. 

Tarihî vapur açık artırma ile satılacak

Basın İlan Kurumu'nun resmî portalı ilan.gov.tr üzerinden verilan ilana göre 1952 inşa tarihli, 73,84 metre boyunda Türk Bayraklı, İstanbul Beykoz mevkiinde bulunan Paşabahçe adlı şehir hatları yolcu gemisinin, 618 Sayılı Limanlar Kanununun 7'nci maddesi uyarınca, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında açık teklif usulü ile satışı ve sökümü yapılacak.

İhale İstanbul Liman Başkanlığı 3. kat toplantı salonunda 4 Kasım 2019 tarihinde saat 16.00’da yapılacak.

Savaş gemisiyken ada vapuru olmuştu

58 yıl Boğaz'da sefer yaptıktan sonra işlevini yitiren gemi, 2011'de nikâh salonu olarak kullanılmış, daha sonra bakım masraflarının karşılanamadığı gerekçesiyle batırılmasına ve dalış sporları için kullanılmasına karar verilmişti. 

Sonrasında geminin batırılması kararı askıya alınınca İstanbul Liman Başkanlığı Paşabahçe'nin satılarak söküm işleminin gerçekleştirilmesi için adım attı. 

Paşabahçe, 2. Dünya Savaşı döneminde İtalya'da savaş gemisi olarak üretilmiş, sipariş üzerine Türkiye'ye getirilmişti. Bir dönem Kabataş-Adalar arasında sefer yapan en büyük ve en hızlı gemiydi.
 

Yorumlar (0)