FIBA'da gündem 'Türk hakemliğinin başarısı'

Uluslararası Basketbol Federasyonunun düzenlediği "Başarıya Giden Adımlar" adlı webinarın teması, "Türk basketbol hakemliği ve profesyonel hakemlik" olarak belirlendi.

SPOR 13.04.2021, 17:14 14.04.2021, 11:27
FIBA'da gündem 'Türk hakemliğinin başarısı'

FIBA’nın düzenlemiş olduğu "Başarıya Giden Adımlar" adlı webinarın teması, “Türk basketbol hakemliği ve profesyonel hakemlik” olarak belirlendiği duyurulurken Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamada 200’ün üzerinde katılımcının webinarda yer aldığı açıklandı.

200’ün üzerinde katılımcı

FIBA’nın düzenlediği webinarın moderatörlüğünü ise FIBA Hakem Direktörü Carl Jungebrand yaptı. Türkiye Basketbol Federasyonunu temsilen Türkiye’den konuşmacı olarak, FIBA eğitmeni ve Merkez Hakem Kurulu üyesi Rüştü Nuran, TBF hakemleri, Özlem Yalman, Sinem Tetik, Mehmet Karabilecen, Yener Yılmaz katıldı.

Webinarın ilk bölümünde TBF’nin, 2017’den bu yana uyguladığı profesyonel hakemlik uygulamasının ve TBF yönetimin bu sisteme olan desteklerine dikkat çekildi. İkinci bölümde ise FIBA ile ortaklaşa olarak 2016’da planlanan, kadın hakemlerin teşviki, “ERIC” programı aracılığıyla hakem değerlendirmelerine ilişkin son 5 sene içindeki gelişmeler aktarıldı.

En üst ligde görev alan en fazla kadın hakem Türkiye’den

Uluslararası Basketbol Federasyonu Hakem Direktörü C. Jungebrand, Türkiye’de en üst klasmanda görev alan dört kadın hakemin bulunduğuna dikkat çekerken bu sayının, tüm üye ülkeler en yüksek sayı olduğunu açıkladı. Bunun yanında Türkiye’de üç kadın FIBA hakeminin olduğunu söyleyen Jungebrand, Türkiye’nin bu anlamda lider konumda olduğunu açıkladı.

Webinarın son bölümünde hakemler, programa katılanların sorularına yanıt verdi.

Son bölümde ise hakemler, katılımcıların sorularını cevapladı.

Yorumlar (0)