Fenerbahçe’ye Win Win kampanyasıyla 2 günde 57 milyon TL!

Fenerbahçe bu sıralar içinde bulunduğu mali sıkıntıları aşmak için yollar arıyor. ‘Fener Ol’ kampanyası kapsamında, 12-13 Mayıs tarihlerinde TV8 ve FB TV ortak yayınıyla Win Win yayını yapıldı.

SPOR 14.05.2019, 16:32 14.05.2019, 16:48
Fenerbahçe’ye Win Win kampanyasıyla 2 günde 57 milyon TL!

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ‘Fener Ol’ kampanyasını başlatmıştı. 12-13 Mayıs tarihlerinde ise TV8 ve FB TV ortak yayınıyla, Win Win ismi verilen yardım kampanyası düzenlendi. Programa Acun Ilıcalı, Ali Koç, Ersun Yanal, Fenerbahçe futbol takımı, Beyazıt Öztürk, Ezgi Mola, Merve Özbey, Oğuzhan Koç, Tuncay Şanlı, Semih Şentürk,  Abdülkerim Durmaz gibi sanat ve spor camiasının yakından tanıdığı isimlerde katıldı.

Ali Koç taşın altına elini koydu

Geçen yıl başkanlığı Aziz Yıldırım’dan devralan Ali Koç Fenerbahçe’nin en büyük krizlerinden birini yönetmeye çalışıyor. Başarısız bir sezon geçiren Fenerbahçe küme düşme hattına çok yaklaşmıştı ki son anda durumu toparladı. Aynı zamanda mali sorunlarını aşmaya çalışan kulübün, yüksek miktardaki borçlarına çözüm üretilmeye çalışılıyor. Başkan Ali Koç finansal sıkıntıları çözmek için her yolu deniyor.

Fener Ol kampanyasından 15 milyon Avro!

Ali Koç tarafından 4 Nisanda başlatılan ‘Fener Ol’ kampanyası kapsamında kulübe ciddi para akışı sağlandı. Koç kampanyaya yaklaşık 500 bin kişinin katıldığını duyurmuştu. Toplanan miktarın ne kadar olduğunu dile getirmek istemediğini söyleyen Koç, Galatasaraylı bir taraftarın 500 bin TL yardımda bulunduğunu da duyurmuştu. Resmi olarak bir rakam telaffuz edilmemesine karşın toplanan rakamın 15 milyon Avro’yu bulduğu konuşuluyor.

‘Fener Ol’ kampanyasına destek vermek için İlker Ayrık FB TV’de özel bir yayın yaptı. İlker Ayrık'ın gerçekleştirdiği  yayına destek olmak için, Tuncay Şanlı, Murat Dalkılıç, Murat Şeker, Tülin Şahin, Tim Seyfi, Hakan Bilgin, Ceyhun Fersoy, Begüm Öner Fersoy, Uraz Kaygılaroğlu, Melis Kaygılaroğlu, Ali Güneş ve Mehmet Aurelio gibi isimlerde katıldı. Programda 2 milyon TL para toplandı.

Win Win kampanyasıyla 2 günde 57 milyon TL!

12-13 Mayıs tarihlerinde TV8 ve FB TV ortak yayınıyla yapılan Win Win kampanyasında SMS ile bağış toplandı. Ayrıca birçok iş adamı ve ünlü isim, forma satın alarak kulübe yardımda bulundu. İki günde toplam 950 bin SMS desteği sağlanırken, 123 bin adet forma satıldı. İki günde SMS ve forma satışlarından gelen gelirin 57 milyon TL olduğu duyuruldu.

Kampanyayı özendirmek adına programda bazı ödüller dağıtıldı. Dağıtılan ödüllerin bazıları şöyle oldu:

20 adet araba, 5 adet ev, Fenerbahçe stadında maç izleme, Zeljko Obradovic ve Ersun Yanal ile yemek yeme ödülü, 10 çifte ABD seyahati, 20 kişiye Alex de Souza ile yemek yeme, 50 adet Alex imzalı forma, Fenerbahçe futbol takımı ile yemek yeme, futbol ve basketbol takımlarıyla buluşma, Fenerbahçe başkanı Ali Koç ile maç seyretme ödülü, Cem Yılmaz’ın özel gösterisine katılma ödülü, Ali Koç’un nikâh şahitliği yapması ödülü, Fenerbahçe Futbol A Takımı’yla maç yapma şansı ödülleri dağıtıldı.

Ali Koç, Fenerbahçe’ye destekte bulunan herkese teşekkür ederken, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için bu kampanyanın başarıya ulaşması gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)