Eski pilottan Hamilton'a ırkçı ifadeler!

Formula 1'de 3 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Brezilyalı eski pilot Nelson Piquet, Mercedes takımının tecrübeli pilotu Lewis Hamilton hakkında ırkçı ifadeler kullandı. Hamilton ve Formula 1 yönetiminden yanıt gecikmedi.

SPOR 30.06.2022, 15:14 01.07.2022, 11:28 Hakan Öksüz
Eski pilottan Hamilton'a ırkçı ifadeler!

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından takip edilen Formula 1'in gündeminde, eski bir şampiyon sürücünün kullandığı ırkçı ifadeler var. Tepki çeken ırkçı ifadelerin sahibi, 69 yaşındaki eski şampiyon Nelson Piquet oldu. Formula 1'de 3 kez dünya şampiyonluğu yaşayan Brezilyalı eski pilot, Lewis Hamilton ile ilgili kullandığı ifadeler sonrasında hedef tahtasına oturtuldu.

Nelson Piquet ne dedi?

Nelson Piquet'in hedefinde, 7 kez dünya şampiyonu olan Mercedes takımının tecrübeli pilotu Lewis Hamilton vardı. Hamilton'ın, geçen sezon Hollandalı Max Verstappen ile İngiltere Grand Prix'sinde yaptığı kazayı yorumlayan Nelson Piquet, Birleşik Krallık vatandaşı olan pilota öfke kustu.

Kazada hatalı olan tarafından Lewis Hamilton olduğunu kaydeden Nelson Piquet, tecrübeli pilottan bahsederken "neguinho" (küçük zenci) ifadesini iki defa kullandı. Bu ifadeler, Formula 1 dünyasında büyük yankı uyandırdı. Brezilyalı Nelson Piquet hakkında "ırkçı" yorumunda bulunan çok sayıda Hamilton hayranı, tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi.

Hamilton: "Formula 1'de yeri yok"

Tartışma yaratan ifadelere tepki deneyimli pilot Lewis Hamilton'dan geldi. Bu tür kafa yapısına sahip kişilerin Formula 1'de yerinin olmadığını söyleyen Hamilton, "Tüm yaşamın boyunca bu tiplerle karşılaştım. Bu düşünce tarzı çağ dışı. Halen daha çağa ayak uyduramadıklarını görüyorum. Bu insanların spordan dışlanması için daha çok mücadele etmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Formula 1 yönetimi: "Hamilton, saygıyı hak ediyor"

Britanyalı Hamilton'a destek, Formula 1 yönetiminden geldi. Lewis Hamilton'ın yarış sporlarının önemli temsilcilerinden biri olduğunu aktaran Formula 1 yönetimi, "Bu tarz ırkçı ifadeler kabul göremez. Lewis, daha fazla saygıyı hak ediyor." açıklamasını yaptı. Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), kullandığı ırkçı ifadeler nedeniyle Brezilyalı eski pilotu kınadı.

Nelson Piquet, 1991 yılında emekli olmuştu

Formula 1'de 1981, 1983 ve 1987 yıllarında şampiyon olan Nelson Piquet, 1991 yılında emekli olmuştu. Nelson Piquet'in kızı Kelly Piquet, geçen sezonun son yarışında Hamilton'ı geçerek ilk şampiyonluğuna uzanan Red Bull pilotu Max Verstappen ile aşk yaşamıştı.

Yorumlar (0)