Stoltenberg’den Türkiye mesajı! “Büyük rol oynuyorlar”

İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi kapsamında bir basın toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

GÜNDEM 30.06.2022, 15:25
Stoltenberg’den Türkiye mesajı! “Büyük rol oynuyorlar”

Önemli görüşmelerin gerçekleştirildiği zirve sonrası basın mensuplarıyla bir araya gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’dan bir türlü çıkarılamayan tahıl stoku ile ilgili yeni mesajlar verdi. Ukrayna’daki sorunun tüm dünyayı büyük bir krizle baş başa bırakabileceğini vurgulayan Stoltenberg, “Acil adım atılması ve çözüme kavuşturulması gereken önemli bir başlık” ifadelerini kullandı. 

“Özverili çalışmalarından ve yapıcı tutumlarından dolayı Türkiye’ye minnettarız”

Ukrayna’daki tahıl krizine ilişkin Türkiye’nin girişimlerine ayrı bir parantez açan Jens Stoltenberg, “Ukrayna’daki tahıl stoklarının bir an önce yurt dışına çıkarılması konusunda Türkiye büyük rol oynuyor. Özverili çalışmalarından ve yapıcı tutumlarından dolayı Türkiye’ye minnettarız” şeklinde konuştu. 

Rusya’ya ‘savaş’ mesajı

Basın toplantısında Moskova yönetimine de mesajlar veren Stoltenberg, “NATO ve Rusya arasında bir savaş riskinin olduğu ortadadır. Bu durumun oldukça yıkıcı ve çok ağır sonuçları olabileceğinin farkındayız. Tüm sorunların diplomasi yoluyla çözümü için mücadelemize devam edeceğiz” dedi. İsveç ve Finlandiya’nın birliğe katılımına ilişkin de görüşlerini paylaşan Stoltenberg, “İki ülkenin de birliğe davet edilmesi kararlaştırıldı. Resmi imzaların salı günü atılacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)