Endonezya’daki futbol maçında ortalık karıştı! 174 ölü

Endonezya’da oynanan bir futbol maçının ardından iki takım taraftarları birbirine girdi. Polis, iki grubu ayırmak için biber gazı kullanınca binlerce kişi panikleyerek çıkış kapısına hücum etti. Çıkan izdihamda toplam 174 kişinin boğularak ve ezilerek yaşamını yitirdiği açıklandı. 

SPOR 02.10.2022, 10:24 03.10.2022, 08:21
Endonezya’daki futbol maçında ortalık karıştı! 174 ölü

Büyük facia, Endonezya’nın Doğu Java eyaletinde yer alan Malang kentinde yaşandı. Kanjuruhan Stadı’nda karşı karşıya gelen Arema Malang ve Persebaya Surabaya taraftarları, maç öncesinde ve maç sırasında birçok kez kavgaya tutuştu. Müsabaka, Persebaya Surabaya takımının 3-2’lik galibiyeti ile tamamlandı. Maçın ardından da ise ortalık savaş alanına döndü. İki takım taraftarları yeniden kavgaya başlayınca polis bu kez yoğun şekilde biber gazı kullanmaya başladı. 

174 kişi hayatını kaybetti, 180’den fazla kişi yaralandı

Biber gazından etkilenen binlerce kişi, toplu halde çıkış kapılarına hücum edince izdiham yaşandı. Çıkış kapılarının önünde onlarca kişinin ezildiği ve ayaklar altında kaldığı görüldü. Nefessiz kalarak bayılanlara da uzun süre müdahale edilemedi. Gecenin ilerleyen saatlerinde de birbirine giren iki taraftar grubunun kavgası saatlerce durdurulamadı. Polis ekipleri tarafından iki gruba göz yaşartıcı gazla müdahale edildiği açıklandı. Yaşanan korkunç gecede toplam 174 kişi hayatını kaybetti, 180’den fazla da yaralının olduğu açıklandı. 



Yorumlar (0)