6 yaşındaki oğlunu kaybetmişti… Adanalı gazetecinin umut yolculuğu

9 sene önce oğlunun hayatını kaybetmesi üzerine Adanalı gazeteci Kemal Yücel, başka çocukların aynı durumu yaşamaması adına umut yolculuğuna çıktı. Bisikletiyle şehirleri gezen ve kök hücre bağışının büyük bir öneminin olduğunu anlatan Yücel, şu ana kadar 39 şehirden geçti.

SAĞLIK 02.10.2022, 10:42 03.10.2022, 11:18
6 yaşındaki oğlunu kaybetmişti… Adanalı gazetecinin umut yolculuğu

9 sene öncesinde 6 yaşında olan oğlu Ali Utku Yücel'i beyin tümörü ameliyatı sırasında kaybeden gazeteci Kemal Yücel, evladının ölümünün sonrasında sosyal sorumluluk projelerine yöneldi.

Turunu başladığı yerde sonlandıracak

Çocuğunun organları için bağış kararı verdiğini ifade eden Yücel, kısa süre öncesinde de kendisinin de canlı donör olduğunu ve karaciğerinden bağış yaptığını aktardı. Başka kişilerin evlat acısı yaşamaması adına kök hücre ve organ bağışı hususuna dikkat çekmek isteyen Yücel, bisikletine atladı ve Türkiye turuna çıktı. Şu ana kadar 39 şehri dolaşan ve bisikletiyle ortalama 6 bin kilometre giden Kemal Yücel'in son rotası ise İzmir oldu. Yücel, Türkiye turunu evladının mezarının olduğu yerde yani Adana’da bitireceğini dile getirdi.

“İnsanlara süper kahraman olabileceklerini anlatıyorum”

Belirli bir düşünce ile bisiklet turunu gerçekleştirdiğini ifade eden Kemal Yücel, lösemi hastası olan çocukları yaşama tutacak donörler ile bir arada yaşadığımıza dikkat çekti. Adana’dan yola çıktığını söyleyen Yücel, "Organ bağışı ve kök hücre hakkında toplumsal bilinci çoğaltmak adına 10 Ağustos tarihinde Adana'dan bisikletimi aldım ve yola koyuldum. Bisikletimle kentlerde geziyor ve insanlara bu durumun önemini ifade ediyorum. Hastanelerde ilik nakli olmak için beklemekte olan çocuklarımız maalesef ölüme her gün biraz daha yaklaşıyor. Onları yaşama bağlayacak olan donörler içimizde. Dolaştığımız kentlerde insanlara Kızılay kan alma alanlarına gitmesini ilk 3 tüp kan örneği vermeleri sonucunda ilk adımı atmış olacaklarını, bir süper kahraman olarak görüleceklerini anlatıyorum. Vatandaşlara kök hücre bağışının ne olduğunu anlatıyorum. Lösemi hastası olan bir çocuğun yaşama tutunmasını sağlayabileceklerini anlatıyorum. 60 gün süresince bir rota oluşturdum. 10 Ağustos günü çıkmış olduğum bu yolculuk noktasında birden fazla bölgeyi dolaştıktan sonra Ege Bölgesi'ne, İzmir'e gelmiş bulunmaktayım. Burada hep yaptığım gibi insanlara kök hücre bağışının ne kadar önemli olduğunu anlatacağım. Gezimi ise 10 Ekim günü oğlumun mezarında yanı Adana'da bitireceğim." sözlerine yer verdi.

“Oğluma hediye olarak lösemi hastası çocukların umudunu götüreceğim”

Oğlunun doğum gününün 10 Ekim olduğunu dile getiren Yücel, turunu oğlu Ali Utku Yücel'in mezarında sonlandıracağını ifade etti. Oğluna doğum günü hediyesi olarak “umut” götüreceğini ifade eden Yücel, "Utku'nun doğum günü tarihinde bisiklet turumu sonlandıracağım. Oğlum yaşıyor olsaydı ona kutlamalar yapacaktım. Oğlumun mezarına gittiğim zaman ona vereceğim tek hediye, yaşama tutunmuş olan çocukların umudu olacak. Oğluma şunları diyeceğim, 'Yaşıyor olsaydın tabi ki sana oyuncaklar alacaktım ancak sana bu defa ilik nakli bekleyen çocukların ve lösemi hastası olan çocukların umudunu hediye ediyorum.' Bu gezide toplam 43 kenti dolaşmış olacağım. Şu zamana gelene kadar 39 kenti dolaştım gezdim ve ortalama 6 bin kilometre yaptım. Gittiğim bölgelerde de bu umut yolculuğunu her zaman anlatacağım." diye konuştu.

"Farkındalık oluşturmak için"

Kemal Yüce'nin gerçekleştirdiği bisiklet turunun düşüncesinden etkilendiklerini ve kendilerine destek sağlamak istediklerini ifade eden Ege Çağdaş Erzincanlılar Derneği Başkanı Hikmet Bakan, "Kemal abimizin bu çalışmasını ve İzmir'e ziyarette bulunacağını öğrendik. Burada gerçekleştirilen bir programda da kendisine bir konuşma yaptıracağız. Vatandaşlarda farkındalığı sağlamak adına elimizden gelen her şeyi sağlayacağız" diye konuştu.

Yorumlar (0)