El Clasico sonrası zirve el değiştirdi

La Liga'nın (İspanya 1'inci Futbol Ligi) dokuzuncu haftasında Real Madrid, evinde Barcelona'yı 3-1 yenerek liderlik koltuğuna kuruldu.

SPOR 16.10.2022, 19:57 17.10.2022, 17:33
El Clasico sonrası zirve el değiştirdi

El Clasico olarak isimlendirilen futbol dünyasının en önemli karşılaşmalarından birinde, geçtiğimiz sezon 20 Mart tarihinde Santiago Bernabeu Stadyumu'nda taraftarının önünde 4-0'lık mağlubiyet yaşayan Real Madrid, bu defa sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Valverde uzaktan avladı

Maçın 12'inci dakikasında orta alandaki ikili mücadeleyi kazanan Toni Kross'un verdiği pasla sağ tarafta meşin yuvarlakla buluşan Vinicius'un ceza alanına girdikten sonra çektiği sert şutunda file bekçisi Ter Stegen'den dönen meşin yuvarlağı filelere gönderen Karim Benzema, ev sahibi ekibi 1-0 öne geçirdi.

Ev sahibi ekip, 35'inci dakikada Federico Valverde'nin ceza alanı dışından vuruşunda meşin yuvarlağı yerden filelere göndermesiyle farkı ikiye yükseltti: 2-0

İlk devre, Real Madrid'in 2-0'lık üstünlüğüyle geçildi.

Torres'in golü yeterli olmadı

İkinci devre daha atak oynayan Katalanlar, 83'üncü dakikada korner atışının ardından Ferran Torres'in golüyle farkı bire indirdi.

Müsabakanın 89'uncu dakikasında ev sahibi ekipten Rodrygo'nun ceza alanında yerde kaldığı pozisyonda ilk anda oyunu devam ettiren fakat bir dakika sonra VAR hakeminin uyarısının ardından pozisyonu seyreden hakem Sanchez Martinez, penaltı noktasını işaret etti. Penaltıda meşin yuvarlağı filelere gönderen Rodrygo, takımına bir defa daha iki farklı üstünlüğü getirmiş oldu.

Uzatma bölümünde skor değişmezken, maç sonunda Real Madrid sahadan 3-1'lik skorla galip ayrılan taraf oldu.

Real Madrid, aldığı bu galibiyetle ligde namağlup unvanını koruyabilen yegane takım olarak kaldı ve 25 puanla liderlik koltuğuna kuruldu. 

Yorumlar (0)