Demba Ba, sessizliğini bozdu, Başakşehir ayrılığının sebebini açıkladı 

Başakşehir’den olaylı bir şekilde ayrılan Demba Ba, sessizliğini bozarak sözleşmesinin neden feshedildiğini açıkladı. 

SPOR 04.05.2021, 17:40 05.05.2021, 15:23
Demba Ba, sessizliğini bozdu, Başakşehir ayrılığının sebebini açıkladı 

Medipol Başakşehir’in başarılı oyuncularından Senegalli Demba Ba, Türkiye’ye koruduğu sessizliğini İngiltere’ye bozdu. Bir İngiliz gazetesine yaptığı açıklamada sözleşmesinin feshedilmesinin sebebinin “oruç tutması” olduğunu söyledi.

Demba Ba, Başakşehir teknik direktörü Aykut Kocaman ile aralarındaki konuşmayı şu şekilde aktardı: “Aykut Kocaman ile ofiste konuştuk. O sırada ona ‘vücut dilini beğenmiyorum’ dedim o da bana aynı şekilde karşılık verdi. Bu konuşmadan sonra Fenerbahçe maçı kadrosunda yer almadım. Böyle konuşmadığımız için şaşırmıştım.”

“Oruç tutarsan oynayamazsın”

Demba Ba, takım arkadaşlarının oruç tutma konusunda kendisiyle daha önce konuştuklarını belirterek şu cümleleri kurdu: “Ramazan gelirken bazı takım arkadaşlarım bana, ‘oruç tutarsan oynayamazsın’ demişti. Oruç tuttum ve sözleşmem feshedildi. Sözleşmemin feshedilmesinin sebebinin oruç tutmam olduğunu düşünmüyorum sonuçta dünyada hem oruç tutan hem de futbol oynayan çok kişi var. Şu anda takımda oynayan ve oruç tutan arkadaşlar var. Ben, kendi durumumum dedikodu olduğunu düşündüm. İnanmadım.”



“Beni oynatmayacağı yönünde dedikodular duydum”

Demba Ba, takım arkadaşlarından, kendisinin kalan maçlarda oynayamayacağına dair dedikodular duyduğunu, buna inanmak istemese de kendisine duyulan saygı nedeniyle sözleşmesinin erken feshedildiğini belirtti.

“Ailem için en iyi kararı vereceğim”

Demba Ba, İngiliz gazetesine yaptığı açıklamayı, geleceği hakkında şu cümleleri kurarak sonlandırdı: “Hem kendim hem de ailem hakkında en doğru en iyi kararı vereceğim. İngiltere benim için iyi bir seçenek ama ben bir kulübe, bir bölgeye ve bir ülkeye sıkışıp kalmak istemiyorum. Kariyerimi farklı yerlerde noktalayabilirim.”  

Yorumlar (0)