Cornelius'un menajerinden Trabzonspor açıklaması

Trabzonspor'da Ertuğrul Doğan'ın başkan seçildiği ve kulübün yüzleştiği mali zorluklara dair raporların açıklandığı olağanüstü kongredeki Andreas Cornelius detayı dikkat çekti. Raporların paylaşılmasının ardından açıklamada bulunan Cornelius'un menajeri Per Steffensen, "Cornelius'un eski kulübüne karşı olumsuz bir tutumu yok ancak kulüplerin mali sorumlulukları var. Eğer bu sorumlulukları yerine getirmiyorlarsa yaptırım uygulanmalı." dedi.

SPOR 28.03.2023, 13:45 Hakan Öksüz
Cornelius'un menajerinden Trabzonspor açıklaması

Ağustos 2021'de İtalyan ekibi Parma'dan transfer edilen Danimarkalı santrafor Andreas Cornelius, 2021-2022 sezonunda Trabzonspor ile Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştı. Bu sezonun başında eski takımı Kopenhag'a dönen Cornelius'un, alacaklarının ödenmemesi nedeniyle kulübe dava açtığı belirtildi.

Olağanüstü kongrede borçlar ortaya saçıldı

Cornelius'un alacaklarının ödenememesi durumu, Trabzonspor'un başkanını seçtiği olağanüstü kongresindeki 47'nci dönem faaliyet raporlarında da kaydedildi. Rapora göre Cornelius'un menajerine 1 milyon 406 bin TL ödeme yapılması gerekiyor. Kulübün borçlarının basına yansıması üzerine Cornelius'un menajeri Per Steffensen, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. 

Per Steffensen: "Cornelius, şampiyon takımının en golcü oyuncusuydu"

Trabzonspor'un Temmuz 2022'den bu yana Cornelius’un transferi için gereken ödemeleri yapmadığını kaydeden Per Steffensen, "9 Ağustos 2021'de Trabzonspor'da çok coşkulu şekilde karşılandık. Kulübün mali yapısının farkındaydık ve gecikmiş ödemeleri biliyorduk. Yaptığımız araştırmaların neticesinde Cornelius açısından da karlı bir anlaşma imzaladık. 38 yıl boyunca kazanılamayan lig şampiyonluğu kazanıldı. Cornelius, sportif anlamda başarılı bir hikayenin parçası oldu. Cornelius, Türkiye şampiyonu olan kulübünün en golcü futbolcusuydu." dedi.

"Kulüpler mali sorumluluklarını yerine getirmelidir"

Cornelius transferinde yapılması gereken ödemelerin gecikmesinin, "deprem" ve "ekonomik kriz" ile alakalı olmadığını vurgu yapan Steffensen, "Trabzonspor, bana 1 Temmuz 2022'de ödeme yapmalıydı. En geç tarih buydu. Dolayısıyla bunun depremle ilgisi yok. Cornelius, eski kulübüne karşı olumsuz bir tutum takınmıyor. Orada büyük bir başarı elde etti. Bununla birlikte kulüpler, mali sorumluluklarını yerine getirmelidir. Eğer getirmiyorsa da yaptırım uygulanmalıdır. Trabzonspor'a karşı kişisel bir hıncım yok. Orada çok yardımsever ve iyi insanlar var. Umarım başarılı olurlar." değerlendirmesinde bulundu. 

Yorumlar (0)