Çok konuşulacak iddia: Demba Ba'nın sözleşmesi, oruç tutmak istediği için feshedildi

Demba Ba’nın sözleşmesinin aniden feshedilmesi ile ilgili kulislerde dedikodular dönerken bomba etkisi yaratacak bir iddia ortaya atıldı. Demba Ba’nın oruç tutmak istediği için Fenerbahçe maçına dahil edilmediği belirtildi. 

SPOR 23.04.2021, 12:51 24.04.2021, 12:54
Çok konuşulacak iddia: Demba Ba'nın sözleşmesi, oruç tutmak istediği için feshedildi

“Başakşehir’in Jokeri” lakabıyla bilinen Demba Ba, son oynanan Başakşehir-Fenerbahçe karşılaşmasında yer almadı. Aykut Kocaman’ın ”favori” oyuncularından olan Demba Ba’nın kadro dışı kalması sonrasında, açıklama yapılmadan, sözleşme feshedildi.

Fesih ile ilgili ortada pek çok iddia yer alırken ortalığı karıştıracak bir şey ortaya çıktı. Futbolcuya ve yönetime yakın bir isim, Demba Ba’nın, oruç tutmak istediği için kadroya dahil edilmediğini belirtti.



Tek taraflı feshedildi

Başakşehir yönetiminin Demba Ba ile yaptığı sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmesi, başta spor camiası olmak üzere sosyal medya ve yayın organlarında günün en çok konuşulan konusu oldu. 

Başakşehir-Fenerbahçe maçının kadrosunda Demba Ba’nın bulunmaması konusunda Aykut Kocaman’ın “kendi tercihi” şeklinde açıklama yapması, akılları karıştırmıştı. Olayla ilgili kesin açıklama yapmayan taraflardan Demba Ba, sözleşmesi tek taraflı feshedildikten sonra sosyal medya hesabında kapak fotoğrafına “ağzındaki fermuarı kapatılmış” bir görsel yerleştirdi. “Konuşmayacağım” şeklinde mesajını veren başarılı futbolcu, soru işaretlerinin yoğunlaşmasına sebep oldu.



İddialar büyük bomba niteliğinde

Fakat yönetime de Demba Ba’ya da yakın olan kişilerden gelen iddia, başka yönde. Demba Ba’nın, orucunu tutmaya ve futbolunu oynamaya devam edeceğini söylemesi üzerine Aykut Kocaman ile tartıştıkları ve kadrodan çıkarıldığı söyleniyor.

Demba Ba’nın Türkiye’ye adıım atmasına vesile olan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, yaptığı açıklamada, “Demba Ba, gururlu ve onurlu biridir, onu iyi tanırım. Bir durum varsa umarım açıklamasını yapar.” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)