"Chilavert’i öldürmemesi için Escobar’ı ikna ettim"

Kolombiyalı yıldız futbolcu Tino Asprilla'nın yaptığı açıklamalar gündemde büyük yankı uyandırdı.

SPOR 14.11.2019, 14:11 12.01.2020, 18:08
"Chilavert’i öldürmemesi için Escobar’ı ikna ettim"

Bir zamanlar efsane futbolcular arasında yer alan Tino Asprilla, Kolombiyalı uyuşturucu baronu Escobar’ı Paraguaylı file bekçisi Jose Luis Chilavert’i öldürmemesi için büyük çaba verdiğini ifade etti.

1997 yılında Dünya Kupası eleme mücadelelerinde Kolombiya ve Paraguay karşılaşmış, maç içerisinde yaşanan kavgadan sonra Asprilla ve Paraguay’ın ünlü file bekçisi Chilavert kırmızı kartla oyundan atılmıştı. Ortalık birden karışmış ve karşılaşmada Paraguay 2-1 galibiyet elde etmişti. Tüm bu yaşananlardan sonra Escobar kartelinin Chilavert’i Paraguay başkenti Asuncion’da bir otel önünde öldürmeyi teklif ettiğini açıkladı.

50 yaşındaki Tino Asprilla spor dünyasını şaşkınlığa uğratacak açıklamaları kendi hayatının anlatıldığı bir mini belgeselde yaptı. Asprilla, Pablo Escobar’ın lideri olduğu Medellin karteli ağır toplarından Julio Fierro’nun kendisini oteline çağırdığını söyledi.

“Otel odasında 10 kişi daha vardı, hepsi sarhoştu ve Paraguaylı kadınlarla parti yapıyorlardı. Bize onay verirsen iki adam Asuncion’da kalacak ve Chilavert’i öldürecek.”

Asprilla bu teklife, “Ne? Siz delirdiniz mi? Kolombiya futbolunu bitirirsiniz, bu olamaz. Sahada olan sahada kalır” şeklinde yanıt vererek, ünlü kalecinin hayatını kurtardı. Chilavert, tüm bu tehditlerden habersiz bir şekilde hayatına devam ederken, Julio Fierro ise Kolombiya’da yaşanan çatışmalarda hayatını kaybetti.

Frikiklerden attığı gollerle adından söz ettiren efsane file bekçisi Chilavert, aşırı sinirli olmasıyla da tanınıyordu. Kaleci, 2001'de efsane futbolcu Roberto Carlos’un yüzüne tükürmüştü.

Yorumlar (0)