Chelsea tarihi golle Şampiyonlar Ligi şampiyonu

Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea, Manchester City’i 1-0 yendi ve kupanın sahibi oldu. Chelsea, 3. defa mücadele ettiği finalde 2. defa kupayı müzesine götürmeyi başardı.

SPOR 30.05.2021, 00:37
Chelsea tarihi golle Şampiyonlar Ligi şampiyonu

UEFA Şampiyonlar Ligi final müsabakasında iki İngiliz ekibi Chelsea ile Manchester City, Portekiz’de bulunan Estadio do Dragao Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. 

Dev maçta tek gol

Maçta dakikalar 42'yi gösterdiğinde City defansının hatasını iyi değerlendiren Kai Havertz, kaleci Ederson’u geçerek meşin yuvarlağı boş kaleye göndererek takımını öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla son buldu. Çekişmeli geçen ikinci devrede başka gol olmayınca, Thomas Tuchel’in talebeleri mücadeleden 1-0'lık skorla galip ayrıldı ve kupanın sahibi oldu.

City'nin ilk finaliydi

Chelsea, tarihinde 3. defa Şampiyonlar Ligi finaline çıktı. İngiliz ekibi, ilk olarak 2008 senesinde Manchester United ile Rusya'nın başkenti Moskova’da karşılaştı ve penaltılarla mağlup oldu. Chelsea, 2012'de Bayern Münih ile Münih'in evinde finalde penaltılar kazandı ve ilk defa Avrupa’nın en büyüğü olma başarısı gösterdi. Maviler böylelikle 3. finalinde 2. defa kupayı müzesine götürmüş oldu. Manchester City ise tarihinin ilk Şampiyonlar Ligi finalinden boynun bükük ayrıldı.

14 bin 110 kişi izledi

UEFA, finali 16 bin 500 kişinin seyredebileceğini açıklamıştı. Portekiz’de oynanan karşılaşmayı 14 bin 110 kişi izledi. Seyirciler maça girmek için koronavirüs aşısı olduklarına ilişkin belge veyahut negatif test neticesi bildirdi. Taraftarlar sosyal mesafe kuralları çerçevesinde oturarak maçı takip etti.













Yorumlar (0)