Büyük şansı elimizden kaçırdık!

Avrupa yolunda yalnızca Medipol Başakşehir yüzümüzü güldürürken, ülke puanında Ukrayna ile olan puan farkını kapatma şansı elimizden kaçtı.

SPOR 09.11.2019, 10:57 09.11.2019, 10:59
Büyük şansı elimizden kaçırdık!

Avrupa'da Başakşehir dışında mücadele eden Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor istenilen başarıyı elde edemedi. Beşiktaş ve Trabzonspor rotasyonlu kadrosuyla yenilgiye uğrarken, Galatasaray ise Real Madrid karşısında tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Üç büyüklerden yalnızca ikisi ligi Avrupa'ya tercih edince 2021-2022 sezonunda Devler Ligi'ne katılımı direkt etkileyecek olan ülke puanında da büyük fırsatı değerlendiremedik.

İlgili resim

Türkiye şu anda ülke puanı sıralamasında 31 bin 800 puanla 11. sırada yer alıyor. Bir üst sıramızdaki Ukrayna takımları çıktıkları üç karşılaşmadan 3 puan aldılar. Avusturya kulüpleri ise iki karşılaşma sonunda 3 puanın sahibi oldu. Türkiye'yi temsil eden 4 takım ise 4 karşılaşmadan 3 puan çıkararak Ukrayna ile puan farkını da kapatma fırsatını kaçırdı. Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor toplamda 12 karşılaşmada yalnızca 2 puan alabildi. Medipol Başakşehir ise tek başına 7 puan aldı.

başakşehir ile ilgili görsel sonucu

Avrupa Ligi'nde Wolfsberger'e karşı üç puanla İstanbul'a dönüş yapan Medipol Başakşehir ise bir taşla iki kuş vurmuş oldu. Turuncu-lacivertli takım ülke puanı sıralamasında hemen arkamızda 12. sırada yer lan Avusturya'nın bir ekibi olan Wolfsberger'i yenilgiye uğratarak arkamızda bulunan Avusturya ile olan farkın da kapanmasına katkı sağladı.

trabzonspor ile ilgili görsel sonucu

Ülke puanı sıralamasında tam manasıyla dökülen takımlarımız bu sezon toplayamadıkları puanlarla 22 ülkenin gerisinde kalmamıza neden oldular. Bu sezon Avrupa'da sahaya çıkan 5 ekibimiz 3.200 puanın sahibi olabildi. Beşiktaş sıfır puanla son sırada bulunurken, Galatasaray ve Başakşehir 5'er, Trabzonspor 3.5, Yeni Malatyaspor ise 2.5 puanlık katkı sağlayabildi. Galatasaray'ın kazandırmış olduğu 5 puanın 4'ü Şampiyonlar Ligi'nde yer aldığı için verilen bonus miktarı olarak yer aldı.

Yorumlar (0)