Bruma-Maccabi Tel Aviv flörtünde yeni gelişme

Fenerbahçe’ye sezon başında transfer olan ancak performansı ile kısa sürede gözden düşen Bruma’ya İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv talip olmuştu. Bir süredir Fenerbahçe ile görüşme halinde olan Maccabi Tel Aviv yönetimi, oyuncunun maaşı konusunda anlaşma sağlayamayınca görüşmeleri sonlandırdı. 

SPOR 14.09.2022, 13:02
Bruma-Maccabi Tel Aviv flörtünde yeni gelişme

Sezon başında PSV Eindhoven’dan zorunlu satın alma opsiyonu ile Fenerbahçe’ye katılan Bruma, performansı ile sarı-lacivertli camiayı hayal kırıklığına uğrattı. Hem UEFA’ya hem de TFF’ye bildirilen oyuncu listesine dahil edilmeyen Portekizli futbolcu, bu sezon yalnızca 5 maçta forma giyebildi. 27 yaşındaki futbolcuyu PSV’ye geri göndermek isteyen sarı-lacivertli yönetim, bu talebi reddedilince başka kulüplerden teklifler beklemeye başlamıştı. 

Bruma’nın 1.4 milyon avroluk maaşı sorun oldu

Bu süreçte devreye giren İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv, oyuncu için Fenerbahçe ile resmi görüşmelere başladı. Pek çok başlığın ele alındığı görüşmelerde maaş sorunu çözülemedi. Maccabi Tel Aviv yönetimi, yaptığı son açıklamada Bruma’nın 1.4 milyon avroluk maaşını karşılayamayacaklarını belirterek transferi rafa kaldırdı. İsrail ekibinin alternatif isim olarak Pisa’da forma giyen Yonatan Cohen’e yöneldiği öğrenildi. 

Bruma’nın kariyer geçmişi

Profesyonel futbol kariyerine Sporting Lizbon altyapısında başlayan Bruma, kısa sürede yeteneği ile tüm Avrupa’nın dikkatini çekti. 2013 yılında Galatasaray’a 13 milyon avro bonservis bedeli ile transfer olan Bruma, 2015 yılında ise 1,90 milyon avro bedelle Real Sociedad’a kiralandı. 2016-2017 sezonunda tekrar Galatasaray’a dönen Portekizli futbolcu, 1 sene sonra ise Alman ekibi Leipzig’e 15 milyon avro bedelle transfer oldu. 2019 yılında bu kez 12 milyon avro bonservis bedeli ile PSV Eindhoven’a imza atan Bruma, 2020-2021 sezonunu kiralık olarak Olimpiakos’ta geçirdi. Portekizli kanat oyuncusu, sezon başında zorunlu satın alma opsiyonu ile birlikte Fenerbahçe’ye transfer olmuştu. 

Yorumlar (0)