Brezilyalı Ronaldo: En iyisi Mbappe

Fenomen Ronaldo, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fransalı yıldız Mbappe'nin, organizasyonun en iyi futbolcusu seçileceğine inandığını ifade etti.

SPOR 13.12.2022, 00:24 14.12.2022, 09:31
Brezilyalı Ronaldo: En iyisi Mbappe

Brezilyalı eski futbolcu Ronaldo, beş golle 2022 Dünya Kupası'nın krallık yarışında zirvede bulunan Kylian Mbappe'yi överek, "Onun ne denli hızlı ve iyi olduğunu görüyoruz. Stili, oynadığım zamanlardaki halimi anımsatıyor. Becerilerini nasıl kullanacağını çok iyi biliyor. Diğer futbolculardan çok daha hızlı ve bu avantajını asist veyahut gole çevirmeyi çok biliyor." dedi.

Organizasyondaki şampiyonluk adayının da Fransa olduğunun altını çizen 46 yaşındaki eski yıldız futbolcu, "Dünya Kupası başlamadan evvel de aynı düşüncedeydim. Bence Kylian Mbappe, bu turnuvadaki en iyi futbolcu seçilecek." şeklinde konuştu.



"Neymar kuvvetlenerek çıkacak"

Organizasyona çeyrek final aşamasında veda eden Brezilya'da yıldız futbolcu Neymar'ın milli takımdan ayrılabileceğine yönelik karşılaşma sonundaki ifadelerini duygu yoğunluğuyla ilişkilendiren Ronaldo, "Bence Neymar, karşılaşma sonrasında çok büyük bir düş kırıklığına maruz kaldı. Bu şekilde hissetmesi de gayet normal. Fakat bu durumdan kuvvetlenerek çıkacağından ve Brezilya formasını giymeyi sürdüreceğinden eminim. Hala genç, daha 30 yaşında. Sıradaki Dünya Kupası'nda da çok rahatlıkla forma giyebilir." yorumunda bulundu.

İngiltere'nin çeyrek final maçında Fransa'ya 2-1 mağlup olarak elenmesini de değerlendiren Ronaldo, "İngiltere, Fransa'ya karşı çok iyi bir futbol ortaya koydu. Bizim başımıza gelen durumun bir benzerini, onlar da yaşadı. Neticede çok küçük farklılıklar skorun Fransa lehine neticelenmesini sağladı. İngilizler, milli takımlarıyla gurur duymalı." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)