Bir kez daha Lewandowski

Bayern Münih formasıyla geçtiğimiz sezon Bundesliga'da (Almanya 1'inci Futbol Ligi) 35 gol kaydeden Barcelona'nın Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski, Avrupa'nın en golcü oyuncusuna verilen Altın Ayakkabı'nın sahibi oldu. Böylelikle Lewandowski, art arda ikinci defa Altın Ayakkabı'yı kazanmış oldu.

SPOR 09.11.2022, 20:22 10.11.2022, 05:54
Bir kez daha Lewandowski

Lewandowski, Barcelona kentinde gerçekleştirilen ödül töreninde art arda ikinci defa (2020-21'de 41 gol ve 2021-22'de 35 gol) Altın Ayakkabı'yı kazandı.

Ödülünü eski Barcelonalı defans oyuncusu Carles Puyol'un ellerinden alan Lewandowski, "Bu ödülden ötürü eski takımıma ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada olmaktan dolayı çok memnunum. Eminim ki önümüzdeki sene de çok iyi olacak. Burada olabilmek benim için çok önemli." diye konuştu.

2022-23 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nden elenmelerine karşın UEFA Avrupa Ligi'nde yola devam etmek istediklerini belirten Polonyalı yıldız futbolcu, "Bazı hatalarımız oldu, Barcelona'da yepyeni bir dönem var. Sayfa değiştirip, olumlu bakmalıyız." yorumunda bulundu.

"Dünya Kupası'nda Arjantin ve Brezilya favori"

Milli formasını terlettiği Polonya'nın 2022 Dünya Kupası'na katılmasından ötürü mutlu olduğunun altını çizen 34 yaşındaki futbolcu, sezon ortasında oynanacak olmasından dolayı tuhaf bir Dünya Kupası heyecanı yaşadıklarını ifade etti.

Lewandowski, Arjantin ve Brezilya'nın organizasyonda favori olduğunu fakat her şeyin yaşanabileceği, karışık ve zor bir turnuvanın kendilerini beklediğini dile getirdi.

Bu sezon 13 gol attı

Geçtiğimiz sezon Avrupa liglerinde Lewandowski'nin akabinde en çok gol kaydeden futbolcular ise PSG'den Kylian Mbappe (28 gol), Real Madrid'den Karim Benzema (27 gol) ve Lazio'dan Ciro Immobile (27 gol) olmuştu.

Bu sezonun başında Barcelona'ya imza atan Polonyalı oyuncu, şu ana dek ağları 13 defa havalandırdı.

Tanju Çolak da kazanmıştı

Söz konusu ödül ilk defa 1967-68 sezonunda Benfica'da forma giyen Portekizli oyuncu Eusebio da Silva Ferreira'ya (42 gol) verilmişti.

Barcelona formasıyla altı defa Altın Ayakkabı alan Lionel Messi, bu ödülü en çok kazanan oyuncu olma unvanına da sahip.

Bu ödülü alan yegane Türk futbolcu ise 1987-88 sezonunda Galatasaray formasıyla kaydettiği 39 golle Tanju Çolak olmuştu.

Yorumlar (0)