Bir efsane daha futbola veda ediyor!

İspanya futbolunun efsane isimleri arasında yer alan 37 yaşındaki David Villa, sezon sonunda futbol kariyerini noktalama kararı aldığını açıkladı.

SPOR 13.11.2019, 12:52 13.11.2019, 12:55
Bir efsane daha futbola veda ediyor!

İspanya Millî Takımı’nın bir zamanlar yıldızı olan David Villa, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla 19 yıllık profesyonel futbol kariyerine nokta koyacağını ifade etti.

Valencia ve Barcelona'da oynadıktan sonra önce ABD’ye sonrasında Japonya’ya giden yıldız futbolcu halen Japonya’nın Vissel Kobe kulübünde forma giyiyor.

david villa ile ilgili görsel sonucu

Sezon sonunda futbol kariyerini noktalayacağını açıklayan Villa paylaşımında “Uzun zamandır bunu düşünüyordum. Ailem ve yakınımdaki insanlarla bu konuyu konuştuk. Buna mecbur kalmak zorunda olmadan futbolu bırakmak istedim” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Futbola Sporting Gijon’da başlayan ve Real Zaragoza’ya transfer olan 37 yaşındaki forvet, ilk sezonunda takımının Copa Del Rey ve İspanya Süper Kupa zaferleri yaşamasına büyük katkıda bulunmuştu.

david villa real zaragoza ile ilgili görsel sonucu

Yalnızca iki sezon Real Zaragoza'da oynayan Villa, 2005 yılında 12 milyon Euro’ya Valencia’ya imzasını attı. Valencia formasıyla 225 karşılaşmada 129 gol kaydeden ve kulüp efsaneleri arasında yer alan Villa, İspanya Millî Takımı’nın da vazgeçilmez futbolcularından olmuştu.

david villa 2010 world cup ile ilgili görsel sonucu

İspanya Millî Takımı ile 2010 yılında Dünya Kupası zaferi yaşamadan önce 40 milyon Euro’ya Barcelona’ya transferi gerçekleşen yıldız futbolcu, iki La Liga, Copa del Rey, Şampiyonlar Ligi, FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu elde etti.

david villa atletico madrid ile ilgili görsel sonucu

2013 yılında Atletico Madrid’e imzasını atan ve 13 gol kaydeden Villa sonrasında ABD’nin yolunu tuttu. Bu sezon Vissel Kobe formasıyla 26 karşılaşmada görev alan Villa 12 gol attı.

 

Yorumlar (0)