Beşiktaş’ın borcu ne kadar? Ahmet Nur Çebi açıkladı

Gündemdeki konulara ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş’ın 4.3 milyar lira borcu olduğunu açıkladı. 

SPOR 18.05.2022, 15:26
Beşiktaş’ın borcu ne kadar? Ahmet Nur Çebi açıkladı

Olağan Seçimli Genel Kurulu Toplantısı öncesi bir kez daha başkanlığa adaylığını koyan Ahmet Nur Çebi, kulübün güncel borcuna ilişkin rakamları paylaştı. Beşiktaş’ı zorlu bir süreçte devraldıklarını belirten Çebi, “Biz göreve başladığımızda 6 aydır maaşlar yatmıyordu. Aklınıza gelebilecek tüm gelir kalemleri temlik altındaydı. Biz bu kulübü ayakta tutmak için çok çaba sarf ettik. Geldiğimizde borç 3.3 milyar liraydı ama kur farkları sebebiyle şuan 4.3 milyar lira seviyelerinde. Gelirimiz de giderimiz de 1.8 milyar lira. Çok iyi bir denge oturttuk. Ancak kur farkları ve geçmiş dönem faizleri bu borcu artmış gibi gösteriyor” dedi. 

“Keşke seçimlerde daha fazla aday görebilseydik”

Bir kez daha başkanlığa aday olduğunu belirten Çebi, “Adaylık için resmi başvurumuzu gerçekleştirdik. Keşke seçimlerde daha fazla aday görebilseydik” şeklinde konuştu. Amatör branşlara önem verdiklerini belirten Çebi, “Kulübümüz için bu branşlarla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz yılın başında amatör branşların yıllık zararı 10 milyon avroydu. Biz bunu 1 sene sonra 5 milyon avroya düşürdük. Sonraki sene de 2 milyon avroya düşürdük. Zamanla bu gayretlerimiz bilançoya da olumlu bir şekilde yansıyacaktır” dedi. 

“Lens, Ljajic ve Douglas gibi futbolculara 3 milyon avroluk, 5 milyon avroluk kontratlar yapılmış”

Kulübün borçları ile ilgili detayları paylaşan Çebi, “Lens, Ljajic ve Douglas gibi futbolculara 3 milyon avroluk, 5 milyon avroluk kontratlar yapılmış. Borçların temelinde de aslında bu yatıyor. Genç bir kadro oturtmak, maliyetleri indirmek ve kazanacağımız bonservis ücretleriyle bu borçları eritmek istiyoruz. Bu bizim en önemli hedefimiz. Bir kez daha başkan seçilmem halinde bu benim camiaya en net mesajımdır” ifadelerini kullandı. 

“Çalışanlarımızın maaşlarını son derece düzenli bir şekilde günü gününe yatırıyoruz”

Beşiktaş’ın kimseye borcu olmadığını belirten Çebi, “Şu dakika itibariyle bizim futbol takımımızın kimseye bir kuruş borcu yoktur. Çalışanlarımızın maaşlarını son derece düzenli bir şekilde günü gününe yatırıyoruz. Pandemi gibi zor bir süreçte 3 kupa elde ettik. O dönemki futbolcu kardeşlerimize, hocamıza, ekibimize çok teşekkür ediyorum. Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettik ama çok talihsiz günler yaşadık. Direkten dönen toplar oldu, hakem hataları ve sakatlıklar oldu. Bunlar bizi çok etkiledi. Çok iyi bir kadro oluşturmuştuk ama şanssızlıklar ve engellemelerle böyle bir durum ortaya çıktı” dedi. 

Transfer sezonunda nasıl bir yol izlenecek?

Transfer sezonunda atılacak adımlara ilişkin ipuçları veren Çebi, “Biz bu süreçte yıldız alma peşinde olmayacağız. Bizim amacımız yıldız oluşturmak. Bunu da zaman içinde gerçekleştirmek istiyoruz. Ancak elbette bu gençlerimizin arasında örnek alınacak, marka değeri oluşturacak isimler de yer alacaktır. Özellikle santrfor bölgesinde. Elimizdeki yetenekli oyunculara da teklifler geliyor ama bizim belirlediğimiz belli rakamlar var. O rakamlar verilmiyorsa kimseyi satmayız. Tüm gençlerimiz parladı, değerlendi. Hem Rıdvan hem de Ersin bizim as oyuncularımız” ifadelerini kullandı. 

Çebi’den TFF’ye: “Hepiniz bırakın, istifa edin”

Basın toplantısında TFF’nin tüm kurumlarını istifaya davet eden Çebi, “MHK ve TFF’yi istifaya çağırmakla bu sorunu aşamayız. Problem hakemlerde. Hata yapılacaksa elbette genç hakemler yapsın. Bir operasyon gerçekleştirildi ama bu son derece eksik gerçekleştirildi. Ülke futbolunun ayağa kalkması için hakem kadrosunun sil baştan düzenlenmesi gerekiyor. TFF’deki kurumlara çağrı yapıyorum. Hepiniz bırakın, istifa edin. Hepiniz çalışmalarınızda taraf tutuyorsunuz” şeklinde konuştu.  Başkan Çebi, TFF başkanlığını düşünmediğini de açıkladı. 

“Ben hocamın sonuna kadar arkasındayım”

Trabzonspor-Beşiktaş müsabakasının tekrar edilmesi gerektiğini dile getiren Çebi, “Yaptıkları açıklamada hakem kararının skoru olumsuz yönde etkilemediğini belirtmişler. Umuyorum ki bu açıklamayı yapan Tahkim Kurulu önümüzdeki sene o koltukta oturmaz” dedi. Valerien Ismael’i güveninin tam olduğunu vurgulayan Çebi, “Ben hocamın sonuna kadar arkasındayım. Bu konuda da çok kararlıyım. Ne Abdullah Avcı’yı ne Sergen Yalçın’ı ne de Önder Karaveli’yi ben göndermedim. Kendileri çalışmak istemedi ve bu şekilde yollarımızı ayırmış olduk” şeklinde konuştu.  

“Ben kendimi başarısız olarak görmüyorum”

Başkanlığı bırakmak gibi bir niyetinin olmadığını belirten Çebi, “Ben kendimi başarısız olarak görmüyorum. O sebeple başkanlığı bırakmayı düşünmüyorum şuan. Benim asıl hedefim taraftarımızı üzmemek. Eğer birileri Ahmet Nur Çebi’nin başkan olarak Beşiktaş’a zarar verdiğini düşünüyorsa, çok yanlış bir düşünce içerindeler” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)