Başakşehir’de Okan Buruk dönemi sona erdi

Başakşehir Kulübü, takımı bir önceki sezonda şampiyonluğa ulaştıran teknik direktör Okan Buruk ile yollarını ayırdığını açıkladı.

SPOR 29.01.2021, 23:01 31.01.2021, 09:24
Başakşehir’de Okan Buruk dönemi sona erdi

Sezonda Avrupa’ya erken veda eden, ligdeyse şampiyonluk yarışından uzaklaşan Başakşehir’de teknik direktör Okan Buruk’un görevine son verildi.

Turuncu-lacivertli kulüp son olarak ise Süper Kupa’nın Trabzonspor’a kaptırılmasının ardından Buruk ile devam etmemeye ilişkin bir karar aldı.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Emekleri için kendisine teşekkür ediyoruz”

Futbol ekibimizin 2019-2020 sezonu başından bu zamana dek teknik direktörlüğünü gerçekleştiren ve Süper Lig tarihinde 6. şampiyon olmamızda büyük bir payı olan Okan Buruk ile karşılıklı olarak anlaşılmasının ardından ayrılma kararı alınmıştır.

Okan Buruk, kulübümüzle çalışmaya başladığı ilk günden bugüne teknik direktörlük kariyerinde takımımızla ilk kez Süper Lig şampiyonluğu yaşayarak ismini Türk futbol tarihine altın harflerle yazdırmış, Avrupa’da takımımıza oynattığı başarılı futbolla ülkemizi gururlandırmıştır. Okan Buruk’un takımımızdaki yeri her zaman ayrı olacaktır.

Futbolculuğu zamanında sahada gösterdiği hırslı karakterini teknik direktörlük zamanında da olgunlukla birleştiren, güçlü iletişimi, profesyonelliği ile bütün spor kamuoyunun dikkatini üzerine çeken Okan Buruk ve ekibine kulübümüze yaşatmış oldukları anılar ve verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalan kısmı için kendisine başarılar diliyoruz.” denildi.

Yorumlar (0)