Barcelona'ya transfer olan İlkay: Xavi ile konuşmam yetti!

Bedelsiz olarak Manchester City'den Barcelona'ya transfer olan Türk asıllı Alman oyuncu İlkay Gündoğan, "Xavi Hernandez'in bir telefonu yetti." dedi. İlkay, Şampiyonlar Ligi hedefinden de bahsetti.

SPOR 17.07.2023, 16:48 18.07.2023, 09:21 Hakan Öksüz
Barcelona'ya transfer olan İlkay: Xavi ile konuşmam yetti!

2016 yılında transfer olduğu İngiliz ekibi Manchester City ile Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi dahil birçok kupa kazanan İlkay Gündoğan, İspanyol devi Barcelona'ya transfer oldu. City formasıyla çıktığı 304 maçta 60 gol ve 40 asist yapan 32 yaşındaki Türk asıllı Alman oyuncu, teknik direktör Pep Guardiola'nın gözdesi haline gelmişti.

"Barça'ya gelmemin doğru karar olacağını hissettim"

Barcelona, yeni transferi İlkay'ı duyurdu. Basın tanıtımında açıklamalar yapan Gündoğan, "Daha önce de Barcelona'ya transferim konusu gündeme gelmişti. Şimdi geldiği için mutluyum. Xavi Hernandez'in bir telefonu yetti. Onunla konuşurken Barça'ya gelmemin doğru karar olacağını hissettim." ifadelerini kullandı.

"Şampiyonlar Ligi'ni Barcelona ile de kazanmak istiyorum"

Barcelona'ya kısa sürede uyum sağlayabilmek için gerekli deneyime sahip olduğunu dile getiren İlkay Gündoğan, "Şampiyonlar Ligi'ni Barcelona formasıyla da kazanmak istiyorum. Bu kupayı kazanabilecek özgüvene sahip bir kulübe geldi. Barcelona'ya gelmeden Lewandowski ile de konuştum." dedi.

Yorumlar (0)