Balotelli hayran bıraktı! Avrupa basını bu golü konuşuyor

Adana Demirspor’un Göztepe’yi 7-0 yendiği maçta 5 gol atarak yıldızlaşan Mario Balotelli, attığı son gol ile Avrupa basınında gündem oldu. 

SPOR 23.05.2022, 11:07 23.05.2022, 17:51
Balotelli hayran bıraktı! Avrupa basını bu golü konuşuyor

Kariyeri boyunca inişli çıkışlı bir performans sergileyen dünyaca ünlü yıldız Mario Balotelli, Adana Demirspor ile adeta küllerinden doğdu. Bu sezon 33 maçta 19 gol 6 asist üreten golcü futbolcu, ligin son haftasında Göztepe’ye karşı attığı 5 golle bir kez daha adından söz ettirdi. 5 gol atarak maçın yıldızı olan Balotelli’nin attığı son gol ise izleyenleri hayran bıraktı. 


Avrupa basınında gündem oldu

Göztepe karşısında attığı son golde slalom hareketlerle kaleye yaklaşan İtalyan yıldız, sonrasında topu soluna çekerek rabona vuruşu ile topu ağlara gönderdi. Atılan bu gol, İtalya ve İngiltere basınında geniş yer buldu. Kısa sürede sosyal medyanın da gündemi haline gelen gol hakkında pek çok yorum yapılarak, övgüler sıralandı. 

The Sun: “Çılgın Balotelli”

İngiltere’nin yüksek tirajlı gazetelerinden The Sun, Balotelli’nin golünü ‘Çılgın Balotelli’ başlığı ile paylaştı. Balotelli’nin Adana Demirspor forması ile muhteşem bir sezon geçirdiğini vurgulayan gazete, “O kadar kendinden emin ilerledi ki, rakip oyuncuyu adeta sersemletti. 10 sene önce İngiltere’de şampiyonluk yaşayan yıldız futbolcu, City’nin bir kez daha şampiyonluğu ilan ettiği günde muhteşem bir gol attı. Bu yıl formsuz bir sezon geçiren Göztepe’ye karşı 5 gol atan Mario Balotelli, attığı son gol ile bir kez daha inanılmazı başardı. Balotelli’nin rabona golü kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve milyonlarca izleyiciye ulaştı” ifadelerini kullandı. 

La Gazetta Dello Sport: “5 gol ve 1 muhteşem rabona”

İtalyan La Gazetta Dello Sport ise Balotelli’nin performansını “5 gol ve 1 muhteşem rabona” başlığı ile okuyucularına duyurdu. Balotelli’nin 5 golle yıldızlaştığı maçta attığı son gole dikkat çeken gazete, “Türk Ligi’nin son haftasında Adana Demirspor, küme düşmesi kesinleşen Göztepe’yi 7-0 yenmeyi başardı. Mario Balotelli, Göztepe karşısında 5 gol üretti ama attığı son gol çok konuşuldu. Rabona vuruşu ile ağları havalandıran yıldız futbolcu, bir kez daha gündem oldu. Aynı zamanda sıkı bir Milan taraftarı olan Mario Balotelli, attığı 5 gol ile harika bir günü geride bıraktı” ifadelerine yer verildi. 

Calciomercato: “Okullarda okutulacak, muhteşem bir gol”

Bir diğer İtalyan spor sitesi Calciomercato ise yayımladığı haberde, “Okullarda okutulacak, muhteşem bir gol. Balotelli, ligden düşmesi kesinleşen Göztepe’ye karşı şov yaparak 5 gol üretti. Attığı son gol ise herkesi hayran bıraktı. Filmlere konu olacak kadar muhteşem bir rabona golüne imza atan Balotelli, kendinden emin top sürüşü ile hala formda olduğunu gösterdi” denildi. 

Corriere Dello Sport: “Balotelli’nin rabonası kaleciyi avladı”

“Balotelli’nin rabonası kaleciyi avladı” başlığı ile golü paylaşan Corriere Dello Sport, Balotelli’nin eski günlerini hatırlatan muhteşem bir gole imza attığını belirterek, “Mario Balotelli, Göztepe karşısında eşsiz bir gösteri sundu. Golcü futbolcu, attığı 5 gol ile maçın yıldızı olurken, attığı son gol ise izleyenleri büyüledi. Atılan rabona golü, adeta bir başyapıttı. Adana Demirspor ile harika bir sezon geçiren Balotelli, ligin son maçında da formundaydı” ifadeleri kullanıldı. 

Tuttosport: “Balotelli’den resital”

İtalyan Tuttosport ise haberi, “Balotelli’den resital” başlığı ile okuyucularına sunarak, “Mario Balotelli, Göztepe’ye karşı Adana Demirspor’un kahramanı oldu. 5 gollük şovu ile taraftarını mest eden yıldız golcü, attığı rabona golü de dünyada gündem oldu. Balotelli, bu sezon Süper Lig’de 18 gol attı ve ligin gol krallığı yarışını ikinci sırada tamamladı” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)