Bakanlıktan şampiyonluk kutlaması genelgesi: Kalabalığa izin yok

İçişleri Bakanlığı Süper Lig’de son karşılaşmaların oynanacağı bu akşam müsabakaların ardından yapılacak kutlamalara ilişkin gerekli tedbirlerin alınması yönünde bir şampiyonluk kutlaması genelgesi gönderdi. Soylu, taraftarlara da seslenerek kutlamaların tam kapanmanın akabinde, verilen çabalara zarar gelmeden yapılabileceği yönünde çağrıda bulundu.

SPOR 15.05.2021, 09:55 16.05.2021, 09:20
Bakanlıktan şampiyonluk kutlaması genelgesi: Kalabalığa izin yok

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere bu akşamki şampiyonluk kutlamasına ilişkin bir genelge gönderildi.

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonun belli olacağı akşamda karşılaşmaların ardından kutlamalara ilişkin gerekli tedbirlerin hassasiyetle alınması istendi.

Kalabalık bir şekilde toplanmalara izin verilmeyecek

Tam kapanma süreci ve asayiş kurallarının altının çizildiği genelgede, valiliklerden maçların oynanacağı statlara futbol federasyonu tarafından belirlenen sayıda görevli ve izleyicinin alınması talep edildi.

Şampiyonluk kutlamalarında kalabalık sokak, cadde ve meydanlarda ise toplanılmasına izin verilmeyeceği ifade edildi.

Bakan Soylu uyardı: Tam kapanma sonrasında yapılabilir

İçişleri Bakanı Soylu, geçtiğimiz günlerde kutlama yapmak isteyen kişiler için, “Şampiyonluk kutlamalarının tam kapanma döneminin ardından yapılmasına ilişkin diplomatik bir müzakere yönetimi size ve valimize düşüyor. Bunun için bir tedbirin alınmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Çünkü üç takımımız da İstanbul’da. Türkiye de hep aynı şekilde olacak. Eğer şehrimiz bu konuya ilişkin ilkeli bir karar üretirse birlikte oturup çağrıda bulunarak tam kapanmadaki çabalarımıza bir zarar gelmeden tam kapanmanın akabinde yapılabilir. Bununla beraber ortak bir hareket kabiliyeti olur düşüncesi içerisindeyiz.” sözlerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)