Aziz Yıldırım aylar sonra konuştu

Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım, aylar sonra basın açıklamasında bulundu. 3 Temmuz Davası hakkında konuşan Yıldırım "Ben, 'Ne şikesi, memleket elden gidiyor' demiştim.” dedi.

SPOR 27.05.2019, 16:55 27.05.2019, 16:59
Aziz Yıldırım aylar sonra konuştu

Kamuoyunda 3 Temmuz Davası olarak bilinen Şike ve Kumpas Davası’na Silivri’de devam edilirken, Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım bir dinlenme tesisinde basına açıklamalarda bulundu.

Yıldırım: "Ben, 'Ne şikesi, memleket elden gidiyor' demiştim. FETÖ'nün yaptığı terör saldırısında 250 insanımız öldü. Bunların sorumlusu FETÖ'dür. Bunu herkes bilsin. Statlarda hala FETÖ operasyonları devam ediyor. Bitmedi, bitmeyecek de." dedi.

Basın açıklamasının yapıldığı esnada FB TV’nin canlı yayına geçmek için hazırlık yaptığını gören Yıldırım, Fenerbahçe TV’ye göndermede bulundu. Yıldırım, "FB TV'yi burada görmek beni sevindirdi. Ben kurdum, ben yaptım ama onlar benim bir doğum günümü bile kutlamadı." açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe’de başkanlık yapmayacağımı herkes bilsin diyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fenerbahçe'de görev almayacağım. Fenerbahçe ile ilgili düşüncelerimi, her şeyimi, varlığımı ve 20 yılımı verdim. Buradan küsmem, darılmam, vazgeçmem olamaz. Hepinizden rica ediyorum, yönetimde kim olursa olsun Fenerbahçe için destek olacağız" dedi.

'NE ŞİKESİ MEMLEKET ELDEN GİDİYOR'

Kumpas davasını takip etmek için yola çıktıklarını söyleyen Yıldırım, "Bize güç verdiniz. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Bu hepimizin, Fenerbahçe'nin davası. 3 Temmuz'da başlayan FETÖ operasyonuyla beraber yapılan davaların neticesidir. Biz davacıyız. Onun için geldik. Geldiğimde gördüğüm manzara iyi değildi. Uzun zamandır gelmediğimiz için ortalık boş gibi. Yalan ifadeler veren şahısları dinledik, hep yalan, masal anlatıyor. Sonunda konuyu FETÖ değiliz diye bağlıyor. Şubat 2012'de 'Ne şikesi memleket elden gidiyor' demiştim. Ondan sonraki yıllarda FETÖ'nün yaptığı operasyonlarla insanlarımız şehit oldu, gazi oldu. Hepsi FETÖ'nün yapmış olduğu örgütlü organizasyon. Bugün statlarda FETÖ operasyonları devam etmektedir, bitmemiştir. 50 yılda oluşturulmuş örgütü 3-5 yılda yok edemezsiniz" diye konuştu.

NE AZİZ YILDIRIM'CI NE ALİ KOÇ'ÇU OLUN

Fenerbahçelilerin ne Aziz Yıldırım'cı ne Ali Koç’çu olmaması gerektiğini söyleyen Yıldırım, "Herkes daha akıllı, birbirini tutucu olsun. Hepiniz birlik beraberlik içinde olun. Ne Aziz Yıldırım'cı ne Ali Koç'çu olun. Yalnız tek bir şey var, ortak paydamız Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin dışına bugün çıkmayın. Fenerbahçe Televizyonu'nu burada gördüm mutlu oldum. Benim doğum günümü bile kutlamadılar, çünkü ben kurdum ben yaptım FB TV'yi. Daha önce söyledim. Hepimizin tek paydası Fenerbahçe'dir. Bizim üst kimliğimiz Fenerbahçe'dir. Alt kimliklerle işimiz yoktur. Öyle olursa Fenerbahçe parçalanır. Herkesin aklını başına alması lazım. Birliği bozarsak daha kötü günler bekliyor. Bu sene iyi olmayabilir. Seneye daha iyi olması için destek vermeliyiz. Sakın başka düşüncede olmayın. Fenerbahçe giderse bizim her şeyimiz biter. Önümüzdeki seneden itibaren Fenerbahçe'nin içinde başkanlığı yapmayacağımı herkes bilsin. Fenerbahçe'de görev almayacağım. Fenerbahçe ile ilgili düşüncelerimi, her şeyimi, varlığımı ve 20 yılımı verdim. Buradan küsmem, darılmam, vazgeçmem olamaz.

Yorumlar (0)