Antalya’da dizel arabalar yasaklanacak mı?

Türkiye Elektro Mobilite Derneği, Ulaştırma Bakanlığı’nın “düşük emisyon bölgeleri oluşturulması” yönündeki kararının ardından Antalya’dan başlayarak şehir içine dizel araçların girmesinin önlenmesi için mahkemeye başvuracak.

GÜNDEM 27.05.2019, 16:58
Antalya’da dizel arabalar yasaklanacak mı?

Türkiye’de ve dünyada çevre duyarlılığı konusunda adımlar atılmaya devam ediyor. Son günlerde egzoz gazı öretmemesi sebebiyle elektrikli araçlar konusu da sıkça gündeme geliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da konuyu yakından takip ediyor. Bakanlık, geçtiğimiz günlerde “Şehirlerde düşük emisyon bölgeleri oluşturulması” kararı almıştı. Bakanlığın bu kararının yankıları duyulmaya başlandı.

Dünya Elektrikli Araçlar Birliği (WEVA) Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Elektro Mobilite Derneği’nin (AVERE) Türkiye Dernek Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Avrupa’da dizel yasağı uygulamasının belediyelerde başlatılmadığına, mahkemeler üzerinden çözüldüğüne dikkat çekti. Kumbaroğlu, Avrupa örneğinin Türkiye’de de uygulanması gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin gözde turistik şehirlerinden Antalya’da şehir merkezine dizel araçların girmesinin yasaklanması için Antalya Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceklerini söyleyen Kumbaroğlu, “Ancak kent yönetiminden bu yönde bir eğilim gelmezse, o zaman süreci mahkemeye taşıyacağız ve Antalya'da şehir merkezine dizel yakıtlı araçların girmesinin yasaklanmasını talep edeceğiz” dedi.

Kumbaroğlu, söz konusu dönüşümün Antalya’dan başlatılmasının sebebinin, Türkiye denilince akla ilk gelen turistik yerlerden biri olması ve rekor yabancı ziyaretçi sayısı ile uluslararası tanıtımda Türkiye’nin gözbebeği olması şeklinde açıkladı.

Yorumlar (0)