Arjantin ile Hırvatistan, yarı finalde kozlarını paylaşacak

Dünya Kupası'nda yarın oynanacak Arjantin-Hırvatistan maçı nefes kesecek. Kritik yarı final maçını kazanacak ekip, finalde Fransa-Fas eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Lionel Messi'nin yer aldığı son Dünya Kupası turnuvasını kazanmayı hedefleyen Arjantin, Copa America'nın ardından yeni bir kupa sevinci yaşamak istiyor.

SPOR 12.12.2022, 10:20 Hakan Öksüz
Arjantin ile Hırvatistan, yarı finalde kozlarını paylaşacak

Katar'da devam eden 2022 Dünya Kupası'nda yarın final heyecanı yarın yaşanacak. Çeyrek final turunda Hollanda'yı penaltılarla geçen Güney Amerika temsilcisi Arjantin, güçlü Brezilya'yı eleyen Hırvatistan ile yarı finalde kozlarını paylaşacak. 

Maç ne zaman, saat kaçta?

Saat 22.00'de başlayacak dev maç, başkent Doha'da yer alan Lusail Stadı'nda yapılacak. Kritik yarı final maçında İtalyan hakem Daniele Orsato düdük çalacak. Turu geçen takım finalde Fransa-Fas eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. 

Arjantin ile Hırvatistan, Dünya Kupası'nda daha önce iki kez karşı karşıya geldi. 1994 Dünya Kupası'nda aynı grupta yer alan iki takım arasındaki ilk maçı Arjantin 1-0 kazanmıştı. Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda ise Hırvatistan, güçlü rakibini 3-0 mağlup etmişti.

Arjantin, turnuvaya şok bir yenilgiyle başladı

2022 Dünya Kupası C Grubu'nda mücadele eden Arjantin, turnuvaya 2-1'lik Suudi Arabistan mağlubiyeti ile başladı. Daha sonra Meksika ve Polonya'yı dize getirerek grupta lider olan Tangocular, son 16 turunda Avustralya'yı 2-1 yendi. Lionel Messi'nin kadrosunda yer aldığı Arjantin, normal süresi 2-2 sona eren olaylı çeyrek final maçında Hollanda'yı penaltılarla yendi.

Penaltı canavarı Hırvatistan

2018 Dünya Kupası'nın finalisti Hırvatistan ise F Grubu ilk maçında fas ile golsüz berabere kaldı. Daha sonra Kanada'yı 4-1'lik skorla geçen Hırvatistan, son maçta Belçika ile berabere kalarak grubu Fas'ın ardından ikinci sırada bitirdi. Kadrosunda Luka Modric'in yer aldığı Avrupa temsilcisi, Japonya ve Brezilya'yı penaltılarla yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Yorumlar (0)