Annesi, 'Enerjisini atsın' diye başlattı, Türkiye şampiyonu oldu

İzmir'de yaşayan ve 3 yaşında başladığı cimnastikte kendisini kısa sürede geliştiren ve milli takıma yükselen Burçak Şenman, Türkiye şampiyonu oldu.

SPOR 29.03.2021, 13:30 29.03.2021, 14:18
Annesi, 'Enerjisini atsın' diye başlattı, Türkiye şampiyonu oldu

18 yaşındaki Burçak Şenman, cimnastikte kendisini kısa sürede geliştirerek milli takıma yükseldi ve şimdiden kariyerine 32 madalya ve kupa sığdırdı.

Enerjisini atsın diye başladı, Türkiye şampiyonu oldu

Son olarak 26 Mart’ta Bakü’de düzenlenen Cimnastik Şampiyonluk Yarışması’nda birincilik elde eden Burçak Şenman, her gün 8 saat boyunca antrenman yapıyor. 3 yaşındayken, annesinin enerji atsın, yorulsun, sakinleşsin diyerek gönderdiği cimnastikte sporla tanışan Burçak Şenman, önemli başarılar elde ediyor.

İzmir Güzelbahçe’de yaşayan Şenman, 3 yaşındayken Manisa’da cimnastiğe başladı. Kreş çağındayken düzenli bir şekilde spora giden Şenman, spora bu yaşlardayken bağlandı. 7 yaşındayken ailesiyle İzmir’e taşınan Şenman, çalışmalarına burada devam ederken yetenekleriyle hocasının dikkatini çekti. Cimnastikteki yeteneğiyle milli takıma yükselmeyi başaran Şenman, şu ana kadar 14 kupa ve 32 madalya kazandı.

26 Mart’ta Bakü Cimnastik Şampiyonluk Yarışması’na katılan Burçak Şenman, bu yarışmada birincilik kazandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Şenman, “Çocukken oldukça yaramaz ve hareketliydim. Yerimde duramadığım için annem beni, enerjimi atıp yorulurum, sakinleşirim diye beni cimnastiğe yazdırdı. Sporla böyle tanıştım” sözlerini kullandı.

11 yaşındayken milli oldu 

Özel bir kulübünde çalışmalarına devam eden Şenman, 11 yaşındayken milli takıma yükseldi. Ortaokuldan sonra Türkiye genelinde yarışmalara katılan ve ödülleri toplayan Şenman, 2016’da Milli Takım’la, Fransa’da gerçekleştirilen Aerobik Cimnastik Aquae Lex Bains Dünya Kupası’na katıldı. Bu turnuvada birincilik elde eden Şenman, 2019 yılında da bireysel anlamda Türkiye birinciliğini kazandı. Yeteneğiyle ve başarısıyla dikkat çeken Şenman, Uluslararası Ritmik Cimnastik Çevrim İçi Şampiyonası’nda birincilik elde etti.

30 Ekim’de İzmir’de meydana gerçekleşen evleri hasar alan Şenman, bu yüzden evlerini taşımak zorunda kaldıklarını ifade etti. Bu yüzden kazandığı bazı kupaları ve madalyaları yanına alamadığını belirtti. 

Cimnastikte biraz daha kendisini geliştirmek istediğini ifade eden Şenman, ailedeki tek sporcunun kendisi olduğunu söyledi. Sporun kendisi için vazgeçilmez olduğunu söyleyen Şenman, sözlerine şöyle devam etti:

"Ailedeki tek sporcuyum. Ailem, beni hep destekliyor. En büyük gücümü ve motivasyonumu onlardan alıyorum her zaman. 3 yaşındayken cimnastiğe başladığım günleri anımsıyorum. Küçükken bu kadar cimnastikte gelişeceğimi hayal edemezdim. İlk başta biraz hobi olsun diyerek başladım ama daha sonra hocalarım, bu alanda gelişebileceğimi ve çok yetenekli olduğumu gördükleri zaman işler farklı yönde gelişti. Şu anda okulumu ve sporu bir arada götürüyorum ve çok sevinçliyim." 

Yorumlar (0)