Muş’taki 6 metrelik kar, kar kaplanlarıyla aşılıyor 

Olumsuz hava şartları ve bol kar yağışının etkili olduğu Muş’ta, kar kalınlığı 6 metreyi buldu. Dağlık yollar ve köy yollarında ulaşım kar kaplanlarıyla sağlanıyor. 

YAŞAM 29.03.2021, 13:34 29.03.2021, 13:53
Muş’taki 6 metrelik kar, kar kaplanlarıyla aşılıyor 

Muş’ta şehir genelinde etkili olan buzlanma, don ve kuvvetli kar yağışı, kar kalınlığını artırmaya devam ediyor. Özellikle dağlık arazilerin ve köylerin yollarında kar kalınlığı yer yer 6 metreyi buluyor. Vatandaşların ulaşım sağlayamadığı yollarda imdada ekipler yetişiyor.



Mart ayı içerisinde etkili olan kuvvetli kar yağışı nedeniyle şimdiye kadar 10 köy ve 21 mezranın yolu kapanmış durumda. Üçevler mevkiisi yolunda yürütülen “yol açma çalışmaları” ise il özel idaresi tarafından sağlanıyor. İş makineleri, geçtiği yollarda adeta kardan tüneller oluşturuyor. Tünelin iki yanında kalan 6 metrelik karlar, görenleri korkutmaya yetiyor.



Çığ tehlikesi yüksek



Çığ tehlikesinin yüksek olduğu coğrafyada kar kaplanları 4 gün süren çalışma sonucunda bazı yerleşim yerlerinin yollarını açmayı başardı. Buna karşın özellikle gece saatlerinde sıcaklığın sıfırın altına düşmesiyle birlikte açılan yollarda buzlanma oluşuyor.



İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Maşallah Yıldız da 159 köy yolunun açıldığını, bu sayede hemen hemen tüm köylere ulaşılabildiğini belirtiyor. 



Yorumlar (0)