Ali Koç, tecrübeli teknik adam için 5 milyon euroyu gözden çıkarttı

Fenerbahçe, Jorge Jesus ile her konuda anlaştı. Tecrübeli teknik adamın gelecek hafta İstanbul’a geleceği öğrenildi. 

SPOR 28.05.2022, 10:34 29.05.2022, 09:34
Ali Koç, tecrübeli teknik adam için 5 milyon euroyu gözden çıkarttı

Bu sene durumunu toparlayarak başarılı bir sezon geçiren Fenerbahçe’de teknik direktör anlaşması tamamlandı. Taraftarların ve yönetimin aklından geçen Jorge Jesus ile her konuda anlaşma sağlandı. Önümüzdeki hafta İstanbul’a gelecek olan Jesus için resmi açıklamanın da yakın zamanda yapılacağı aktarıldı. 

Maaşı en az 5 milyon Euro olacak

Deneyimli teknik adamın maaşının ise 5-7 milyon Euro arasında olacağı öğrenildi. anlaşma süresi 1+1 yıllık olarak tahmin ediliyor.



Ali Koç, Jesus için yeşil ışık yakmıştı

Geçtiğimiz günlerde yeni teknik adam için konuşma yapan Başkan Ali Koç, sarı-lacivertli takımın çalışabileceği iki teknik adam olduğunu ve bunların da Jorge Jesus ya da İsmail Kartal olduğunu dile getirmişti. Koç, konuşmasında “Kimi seçersek seçelim taraftarımız mutsuz olacak. Jesus ile yalnızca yemek yemedik. Kendisi hakkında ciddi planlamalarımız var. Kendisi 2,5 aydır takımımız hakkında çalışma yürütüyor.” ifadelerini kullanmış ve yeni teknik direktörün pazartesi günü açıklanacağını dile getirmişti.

Jorge Jesus kimdir?

24 Temmuz 1954’te Portekiz’de dünyaya gelen Jorge Jesus (tam adı: Jorge Fernando Pinheiro Jesus), 1973 senesinde henüz 19 yaşında iken profesyonel futbol kariyerine başladı. Belenenses, Benfica Vastelo Branco, Farense ve Sporting CP gibi takımların formasını giyen Jesus, 1989 senesinde ise Amora takımıyla teknik direktörlük kariyerine başladı. Flamenfo, Benfica, Sporting CP, Vitoria Guimaraes ve Braga gibi takımlarda teknik direktörlük yapan Jesus’un başarıları ise şu şekilde:

  • 3 kez Portekiz şampiyonluğu
  • 6 kez Portekiz Lig Kupası
  • 1 kez Brezilya Süper Kupası
  • 1 kez Brezilya Kupası
  • 1 kez Copa Libertadores
  • 1 kez Sudamericana
  • 2 kez Portekiz Süper Kupası
  • 1 kez Suudi Arabistan Süper Kupası

Yorumlar (0)