İstanbul’da kadınlara zorla fuhuş yaptıran çete çökertildi

İstanbul’da, yabancı kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 6 kişilik çete, başarılı bir operasyonla çökertildi. 

GÜNDEM 28.05.2022, 10:47 29.05.2022, 09:19
İstanbul’da kadınlara zorla fuhuş yaptıran çete çökertildi

Grubu 3 ay boyunca adım adım izleyen İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri, gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları neticesinde 6 kişilik fuhuş çetesinin yurt dışından yabancı kadınları Türkiye’ye getirdiğini tespit etti. Kadınlara İstanbul’da zorla fuhuş yaptıran ve onların üzerinden gelir elde eden çete üyelerini yakalamak için belirlenen 8 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 

8 adrese eş zamanlı operasyon

Ümraniye, Maltepe, Sancaktepe, Kadıköy ve Ataşehir’de gerçekleştirilen şafak baskınında fuhuş çetesinin 6 mensubu da yakalanarak gözaltına alındı. Yurt dışından getirilen ve zorla fuhuş yaptırılan 4 kadın ise yeniden özgürlüğüne kavuştu. 

5 kişi tutuklandı

Gözaltına alınan 6 zanlı, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada ifadeleri alınan ve işlemleri tamamlanan şüpheliler, ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme karşısına çıkan çete üyelerinden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 zanlı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Yorumlar (0)