Ali Koç'tan Dursun Özbek'e tarihi çağrı

Ali Koç, Dursun Özbek'i ve sarı-kırmızılı yöneticileri gerçekleştirdikleri açıklamalara ilişkin kamuoyu önünde tartışmaya çağırdı.

SPOR 24.01.2023, 18:18
Ali Koç'tan Dursun Özbek'e tarihi çağrı

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Koç, kulübün resmi internet adresinde yayımlanan açıklamasında Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özbek ve sarı-kırmızılıların yöneticilerinin daha evvel Fenerbahçe ve kendisi ile ilgili gerçekleştirdiği açıklamaları anımsattı.



"Buna artık bir son vermenin vakti gelmiştir"

Özbek ve yöneticilerin ortaya koyduğu davranışla Türk futboluna önemli oranda zarar verdiğini öne süren Koç, şu ifadelere yer verdi:

"Dursun Özbek ve Galatasaraylı yöneticilerinin başrolde olduğu ve kamuoyunun önünde vuku bulan bu tiyatro ve arka planda meydana gelen bilinmezler. Başta TFF (Türkiye Futbol Federasyonu), kurulları ve spor basını olmak kaydıyla futbol paydaşları üzerinde yapılan baskı, ekranlara iletilen mesajlar, kadrolu spor yorumcuları üzerinden gerçekleştirilen algılar, sosyal medya platformlarında oluşturulan suni gündemler, algı operasyonları, iftiralar... Hak arayışı, adil rekabet, adalet kisvesi altında gerçekleştirilen bütün bu mantık ve ahlak dışı yaklaşım zaten çok büyük sıkıntıları olan Türk futboluna daha da fazla zarar vermektedir. Bununla birlikte toplumumuza ekilen nefret tohumları da geri dönülemez izlere yol açmaktadır. Buna artık bir son vermenin vakti gelmiştir."



"İddialarınızı ispatlamakla yükümlüsünüz"

"Şahsınıza mertçe, net ve açık bir çağrıda bulunuyorum." diyen Koç, şöyle devam etti:

"Gerçekten hakkaniyet, adil rekabet ve adalet arayışınız varsa atmış olduğunuz adımları savunduğunuz gibi Türk futbolundaki marka değeri için gerçekleştiriyorsanız, bütün kamuoyunun önünde kim haksız kim haklı kim doğruları söylemiyor kim söylüyor kamuoyu tarafından bilinmesinin vakti gelmiş ve geçmiştir. Sizi, mertçe ve açıkça her şeyi milyonların önünde tartışmak, değerlendirmek, toplumu aydınlatmak için istediğiniz kanalda istediğiniz vakitte istediğiniz kişilerle beraber davet ediyorum. Asla unutmayın ki bize göre dayanaksız size göre gerçek olduğunu iddia ettiğiniz bütün bu ağır iddialarınızı ispatlamakla yükümlüsünüz. Bu hususta sizden mecra, zaman ve yer bilgisi beklediğimizi bütün kamuoyunun bilgisine sunuyorum."

Yorumlar (0)