Ali Koç'tan 3 Temmuz konuşması: Devran döndü!

3 Temmuz 2011'de FETÖ tarafından yapılan şike kumpasının 11'nci yıl dönümünde konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Hukuk karşısında aklandık ve büyük bir zafer kazandık. Bize çamur atıldığı ortaya çıktı. O dönemde kimse karşı çıkamazken FETÖ ile mücadele ettik. Fenerbahçe'nin haklı davasına karşı çıkanlar, devletin mi yoksa FETÖ'nün mü yanında oldukları konusunda karar versinler." dedi.

SPOR 03.07.2022, 13:45 03.07.2022, 17:45 Hakan Öksüz
Ali Koç'tan 3 Temmuz konuşması: Devran döndü!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 3 Temmuz 2011'de yaşanan ve Türk futboluna damga vuran "şike kumpası" ile ilgili yapılan bir programa konuk oldu. Fenerbahçe'nin resmi televizyon kanalında yapılan "3 Temmuz Özel" adlı yayına katılan Ali Koç, önemli değelerdirmelerde bulundu.

"Yargıtay tarafından aklandık"

O dönemde bugüne kadar hukuksuzluklar karşısında dik şekilde durduklarını kaydeden Koç, "3 Temmuz 2011'de FETÖ tarafından kurulan kumpas ile Fenerbahçe Kulübü'nü alaşağı etmeye çalıştılar. Hukuk karşısında aklandık ve büyük bir zafer kazandık. İddialarımız, Yargıtay tarafından da doğrulandı." dedi.

"Devran döndü ve bize çamur atıldığı ortaya çıktı"

Hem kulüp üyesi hem de bir Fenerbahçe taraftarı olarak 11 yıldır bu konuda elinden geleni yaptığını belirten Ali Koç, "Devran döndü ve bize çamur atıldığı ortaya çıktı. Yargılama devam ederken fazla konuşmamaya özen gösterdik. FETÖ'nün en kuvvetli olduğu dönemde bile boyun eğmedik. Bu örgüt, devletin en derinine kadar sızmıştı. Kendi medyası, hâkimi ve polisi vardı. Fenerbahçe camiası olarak bu örgütle mücadele ettik." diye konuştu. 

"Sırtımızda taşıdığımız ağır yüklerden kurtulduk"

Bu dönemin büyük kısmında Fenerbahçe'nin başkanlık koltuğunda Aziz Yıldırım'ın oturduğunu hatırlatan Ali Koç, "Sayın Aziz Yıldırım da dâhil olmak üzere kulüp yöneticilerinin sağlam duruşu olmasaydı, bu savaşı kaybederdik. Geldiğimiz noktada o yıllarda sırtımızda taşıdığımız bütün ağır yüklerden kurtulmuş durumdayız." dedi.

"Ya devletin ya da FETÖ'nün yanındasınız, karar verin"

Fenerbahçe'nin FETÖ kumpasıyla susturulmaya çalışıldığı dönemde yaşanan acıların tahmin edilemeyeceğini aktaran Koç, "Ya devletin ya da terör örgütü FETÖ'nün yanındasınız. Fenerbahçe'nin haklı davasına karşı çıkanlar, bunun değerlendirmesini yapmalı. Bundan sonra bir daha böylesine büyük bir kumpasın kurulamaması için çalışmalarımıza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki atışma sürüyor!

Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptıran Trabzonspor, şike iddialarını yinelemeye devam ediyor. 3 Temmuz dolayısıyla çok sayıda sosyal medya paylaşımında bulunan Trabzonspor, 2010-2011 sezonunun gerçek lig şampiyonunun kendileri olduğu iddiasında bulunuyor. 

Trabzonspor tarafından şike yapmakla suçlanan Fenerbahçe Kulübü de sosyal medyadan çok sayıda paylaşımda bulundu. İşte Trabzonspor'a cevap olarak Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşım...

Yorumlar (0)