Ali Koç: “Keşke bu günleri yaşamasaydık” 

Ali Koç, “şike kumpası” davasının kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

SPOR 04.06.2021, 16:36
Ali Koç: “Keşke bu günleri yaşamasaydık” 

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ’nün futbolda şike kumpası davasında 88 FETÖ üyesinin yargılanması sonucunda karar çıktı. Silivri Ceza İnfaz Kurumu yakınlarındaki binada görülen duruşmaya Ali Koç ve sarı-lacivertli takımın yönetim kadrosu ile kulübün avukatları katıldı.

Koç, duruşma çıkışında açıklamalarda bulundu

Ali Koç: “Fenerbahçe açısından tarihi bir günü yaşıyoruz. Üzülerek söylüyorum ki keşke bu günleri görmeseydik. Bir pazar sabahı başlayan ve bugüne kadar kulübümüzü hem maddi hem de manevi açıdan çokça yıpratan davada dönüm noktasına denk geldik fakat hukuki sürecimiz hala tamamlanmadı. Yargıtay kararını bekliyoruz. Kararın adli tatilden önce çıkmasını umuyoruz ama ben bir şeyin değişeceğini sanmıyorum.”



“Fenerbahçe’ye yaşatılanlar hukuki sonuçlarla ölçülemez”

Ali Koç: “Karşılaştığımız manevi ve maddi zararlar, karşılığı olan konular değil. Hukuken hakkımızı arıyoruz. Gidecek yolumuz ve sorulacak hesaplarımız var. Biz ya da başkası, bunun hesabını soracaktır. Aziz Başkan da kendi zamanında bunun mücadelesini verdi. Şimdi de biz veriyoruz. Benden sonra gelenler de bunun mücadelesini verecektir. Sonuna kadar gideceğiz. Zafer çığlıkları atacak durumda değiliz. Kırgın ve kızgınız.”

“İftiracılarla hesaplaşacağız”

Koç: “Bu örgütün en önemli ayağı, hakimiyeti altındaki medyaydı. Bugün bu örgüte lanet okuyanlar o dönemde de bunların maşası oldu. Onlarla da hesaplaşacağız. Gücümüzü, milyonlarca taraftarımızdan alıyoruz. Bu örgütü ve maşalarını pişman edeceğiz. Kulübümüzün zararlarını telafi edeceğiz ve bu, bu işin Fenerbahçe ayağı. Fakat bizden daha fazla yara almış kurumlar ve kulüpler var. Ülkemiz, bunların en sonuncusunu bile temizleyene kadar durmamalı. Bunlar ders aldı mı almadı mı bilmiyoruz ama hepsinin dersini alması lazım. Hiçbir şey bitmedi. Gözümüzü açık tutacağız.” 

Yorumlar (0)