Ahmet Nur Çebi: “Ya futbolcularımız patlayacak ya da …”

Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Çebi, Mersin Beşiktaşlılar Derneği’nin 30’uncu kuruluş yıldönümü balosuna katıldı. Takım hakkında burada önemli açıklamalar yapan Çebi, oldukça sert konuştu: “Ya futbolcularımız patlayacak ya da kupalara doğru yol alacağız.”

SPOR 30.03.2022, 10:37 30.03.2022, 10:55
Ahmet Nur Çebi: “Ya futbolcularımız patlayacak ya da …”

Ahmet Nur Çebi, Mersin Beşiktaşlılar Derneği’nin 30’uncu kuruluş yıldönümü balosuna katıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersinlilerle bir araya gelen Çebi, spor kulübü, futbol ve futbolcular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



“Yöneticilerin taşıması gereken bazı nitelikler vardır”

“Herkesin bir rol modeli vardır, benimki de babamdı. Babam fanatik Beşiktaşlıydı. Beni her konuda etkiledi ama Fenerbahçeliliğimden vazgeçiremedi. Beşiktaş ile ilgili en önemli söylemi dürüstlük, onur, haysiyet oldu. Şu anda da buna ihtiyacımız var. Özellikle yöneticilerin bu üç niteliği taşıması gerekir. Beşiktaş’ın rakipleri de en az Beşiktaş kadar kıymetli. Beşiktaşlılığın bir duruşu vardır. Bizim tavrımız ve duruşumuz, Türkiye’de son derece önemlidir. Siyasete çok fazla girmeyiz ama bürokratlarımıza değer veririz. Bilime çok girmeyiz ama bilim insanlarına değer veririz. İyi, kaliteli belediye başkanlarımız Fenerbahçeli olsalar bile onlara değer veririz. Beşiktaş’ın bir halk yüzü, milliyetçiliği, vicdanlı yüzü vardır. Yani her tarzda temiz yüz bizde bulunur.”



 “Beşiktaşlı insanların başarıyı özlediklerini biliyoruz”

“Beşiktaşlılık maç kazanmak ya da kaybetmek değildir. Bazıları bu durumdan keyif alabilir ancak bizim için keyfin en büyüğü çevremize, topluma faydalı olabilmektir. Yarınki belediye başkanlarını Beşiktaşlılık duruşuyla toplumumuzda görevlendirebilirsek en büyük başarımız da bu olacak. Sportif başarı da bizim için oldukça önemlidir çünkü bizi buralara getiren, spor camiasıdır. Başarılar da elbette çok önemlidir. Beşiktaş’ı seven insanların başarıyı özlediklerini, arzu ettiklerini biliyoruz. Geçen sene 4 kupa kaldırdık. Hepsi de önemliydi ancak kadın futbol takımımızın aldığı kupanın önemi başkaydı. Bu sene de oldukça başarılı şekilde yol alıyorlar. Kadın futbolunda uzun seneler kupayı başkalarına verme niyetimiz yok.”



“Ya futbolcularımız patlar ya da kupalar kazanırız”

“Bu sene belki de son 35 senelik dönemimizin en iyi takımını oluşturduk. Ancak talihsizlikler her sporda olduğu gibi futbolda da var. Sakatlıklarla başlayan talihsizliklerimiz bizi şu noktaya getirdi. Çok gurur duymadığımız bir pozisyondayız. Fakat futbolcularımızın, takımımızın her şeyden önemli olduğunu biliyor; iyi futbol oynadığımızı düşünüyorum. Yalnızca şanssızlıklarımızdan dolayı maçı verdiğimiz zamanlar oldu. Bu da haliyle hepimizi üzdü. Şu anda yeni hocamız geldi. Hocamızı seçmek konusunda epey zorlandık. Sezonun bitimine 2 ay kala hocayı seçelim-seçmeyelim düşüncesine girdik. 2 tane çok değerli hocamız, takımımıza zarar vermemek adına fedakarlık yaptılar ve değişim yaşandı. Sergen Hocamız, kupalarımızın sahibiydi. Alt yapımızdan çok kıymetli bir hocamızı getirdi. O hocamız da sağ olsun yükümüzü şimdiye kadar çekti. Daha fazlasını arzu ettik ama ne yazık ki olmadı. Kendisinin duyduğu bazı sözler, yıpranmasına sebep oldu. Özellikle bazı Beşiktaşlılar var ki yalnızca kazandığımızda bizi alkışlıyorlar ve hocayı göklere çıkartıyorlar. Ama kaybettiğimizde yine aynı kişiler hepimizi yerin dibine sokuyor. Bu Beşiktaşlıların camiamızı çok da sevmediğini düşünüyoruz. Varlar, içimizdeler, bizim parçamızlar ancak bizi yıpratıyorlar. Sabahın 05.30’unda iş başı yapan bir hocamız var. Allah sonumuzu hayır eylesin. Ya futbolcularımız patlayacak ya da kupalara doğru yol alacağız."

Yorumlar (0)