2026 Kış Olimpiyatları nerede yapılacak?

2026 Kış Olimpiyatları'nın hangi ülkenin ev sahipliğinde yapılacağı belli oldu.

SPOR 24.06.2019, 20:20
2026 Kış Olimpiyatları nerede yapılacak?

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2026 Kış Olimpiyatları'nın hangi ülkede yapılacağını açıkladı. Bu dev organizasyona İtalya'nın Milano ve Cortina kentleri ev sahipliği yapacak.

Merkezi İsviçre'nin Lozan kentinde olan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2026 Kış Olimpiyatları'nın organize edileceği yeri İtalya olarak belirledi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC)'nde yapılan oylamada, 2026 Kış Olimpiyatları'nı organize etmek için yarışan adaylardan Milano-Cortina (İtalya) 47, Stockholm-Are (İsveç) ise 34 oy aldı.

Böylelikle İtalya, tarihinde üçüncü kez Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapma fırsatı yakalamış oldu. İtalya, bu oylama öncesinde de 1956 Cortina ve 2006 Torino Olimpiyatları'nı gerçekleştirmişti.

Öte yandan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC)'nde bu sabah yapılan Milano-Cortina adaylığı tanıtımına katılan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, "Kış olimpiyatlarını organize etmek tüm ülkenin rüyası. Bu rüyaya bir kez daha biz sahip olduk." ifadelerini kullandı.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, sonuçların açıklanmasının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da "Bu büyük neticeden ötürü gururluyuz. İtalya bir kez daha kazandı. Unutulmayacak bir sportif etkinlik sunmak için tüm ülke olarak birlik ve beraberlik içinde çalıştık." dedi.

Yorumlar (0)