2019'da futbola veda ettiler!

2019 yılında birçok efsane, futbol kariyerini noktaladı. En son İspanyol yıldız David Villa, sezon sonunda profesyonel futbola veda edeceğini açıklamıştı.

SPOR 14.11.2019, 16:37 12.01.2020, 18:06
2019'da futbola veda ettiler!

2019'da adeta futbolda yaprak dökümü yaşanıyor. Efsane futbolcular, yeşim çimlere veda ediyor. En son İspanyol yıldız futbolcu David Villa, futbol kariyerine nokta koyacağını ifade etti.

Futbol kariyerini 2019 yılında sonlandıran efsanelerden biriside Samuel Eto'o'ydu. Türkiye'de Antalyaspor ve Konyaspor takımlarında forma giyen Kamerunlu futbolcu, futbolu Katar'da bıraktı.

2013-2017 yılları arasında Galatasaray'da oynayan Wesley Sneijder de 2019 yılında futbol kariyerine son verdi. Hollandalı yıldız, en son Al Gharafa'da oynamıştı.

Kariyerini bu yıl  Katar'da sonlandıran bir başka efsane de Xavi oldu. İspanyol devi Barcelona'da bir çok başarıya imza atan yıldız oyuncu, son olarak Al Sadd'da forma giymişti.

Bir zamanlar Fenerbahçe'de de forma giyen Robin van Persie de futbola 2019 yılında veda edenler arasında yerini aldı. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında yeniden Feyenoord'a dönen Hollandalı futbolcu, kariyerine son noktayı altyapısından yetiştiği bu kulüpte koymuştu.

Bu futbolcuların yanısıra 2019 yılında daha bir çok efsane daha futbol kariyerlerini sonlandırdı.

Atletico Madrid, Chelsea, Milan, Liverpool gibi dev kulüplerde oynayan Fernando Torres; Bayern Münih'te çok sayıda kupa kaldıran Robben ve Şıvanştager; Juventus'un İtalyan  yıldız futbolcuları Marchisio ve Barzagli; Chelsea ve Arsenal'in file bekçisi Petr Cech profesyonel futbol kariyerlerine bu sene veda etti.

Yorumlar (0)