10 senelik “Futbolda Şike” davası bitti: Yargıtay, Aziz Yıldırım hakkında kararını verdi 

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, şike davaları kapsamında tutuklanan ve sonrasında haklarında beraat kararı verilen Aziz Yıldırım ile 5 sanık hakkındaki kararı onadı. Yerel mahkemenin kararını onayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, delillerin hukuka aykırı nitelikte olduğunu, bu sebeple hükümlülerin beraatine ilişkin kararın onandığı belirtildi. 

SPOR 27.12.2021, 16:06
10 senelik “Futbolda Şike” davası bitti: Yargıtay, Aziz Yıldırım hakkında kararını verdi 

3 Temmuz 2011 tarihinde sabah operasyonuyla başlayan “Futbolda Sözde Şike Kumpası” davasında yargı süreci bugün, 10 senenin ardından sona erdi. 36 sanıklı davada dosyaları bir kenara ayrılan Ahmet Çelebi, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak ve Aziz Yıldırım hakkında nihai karar verildi. Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım ve beraberindeki kulüp yöneticilerinin beraatine karar verildi.  

Trabzonspor’un temyiz istemi karara bağlandı 

Aziz Yıldırım ve kulüp yöneticileri için görülen son davada yerel mahkeme, beraat kararı vermişti. Bunun üzerine Trabzonspor Kulübü, temyiz istemiyle mahkemenin yolunu tutmuştu. Temyiz kararını gören Yargıtay 5. Ceza Dairesi, bugün kararını verdi. 



Beraatleri onandı 

Aziz Yıldırım başta olmak üzere diğer yöneticiler hakkında yerel mahkeme tarafından verilen beraat kararı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onandı. Kararda, Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilerin iletişiminin tespit edilmesinin ardından alınan ses kayıtlarının delil olarak kabul edilmeyeceği; diğer delillerin de hukuka aykırı olduğu belirtilerek beraat kararı onandı. 

Selim Kımıl’ın mahkumiyeti onandı 

Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından görülen diğer sanık Selim Kımıl’ın davasında Kımıl’ın, Giresun FM’in sahibi Mustafa Cici’ye tehdit suçu yönelttiği ve bu sebeple avukatın temyiz isteminin reddedildiği belirtildi. Böylelikle Selim Kımıl’ın mahkumiyet kararı onandı. 

Yorumlar (0)