BDDK, Merkez Bankası hakkında söylenenleri affetmedi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankanın şöhretine ve itibarına zarar vermek suçundan Selçuk Geçer, Emin Çapa, Burhanettin Bulut, Güldem Atabay ve Durmuş Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu. BDDK, kurda meydana gelen hareketliliği sosyal medya platformlarında manipüle edenlere ilişkin de suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 27.12.2021, 16:28 27.12.2021, 20:42
BDDK, Merkez Bankası hakkında söylenenleri affetmedi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), söylemleri sebebiyle Selçuk Geçer, Emin Çapa, Burhanettin Bulut, Güldem Atabay ve Durmuş Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu. 

BDDK, 26 kişi ve sosyal medya hesabı hakkında da suç duyurusunda bulundu. 



Bankanın itibarına zarar vermek suçlamasıyla yargılanacaklar 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kaynaklarından öğrenilen bilgiye göre suç duyurusu, 74’üncü madde olan “Bir bankanın itibarına ya da şöhretine zarar verme ihtimali bulunan hususa kastan sebep olunmaması ve asılsız haber yapılmamasının” ihlal edilmesi sebebiyle yapıldı. 



74’üncü maddeye aykırı davrandıkları tespit edildi 

74’üncü maddeye aykırı davranan Selçuk Geçer, Emin Çapa, Burhanettin Bulut, Güldem Atabay ve Durmuş Yılmaz hakkında, 162’nci madde gereğince suç duyurusunda bulunuldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda Merkez Bankası'nın itibarını zedelemeye yönelik ifadeler kullanıldığı belirtildi.

Yorumlar (0)