10 dakikada 2 madalya birden!

Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın ilk gününde büyük heyecan yaşandı. Milli yüzücümüz Emre Sakçı, organizasyon tarihindeki ikinci gümüş madalyanın sahibi oldu. Şampiyonanın ilk gününde başka başarı hikayeleri de yer aldı.

SPOR 05.12.2019, 14:11
10 dakikada 2 madalya birden!

İskoçya'nın Glasgow kentinde gerçekleşen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın ilk gününde Emre Sakçı ile göğsümüz kabardı.

Emre Sakçı'nın ikinci olarak tamamladığı 50 metre kurbağalamada Vladimir Morozov, 25 saniye 51'lik derecesiyle Avrupa ve Şampiyona rekorunu kırdı.

Alışık olmadığı kurbağalamada altın madalyanın sahibi olan Rus yarışçı bu yarışmadan 10 dakika sonra 4 çarpı 50 metre serbestte ikinci altın madalyasını kazandı.

Katinka Hosszu ile ilgili görsel sonucu

Hosszu da madalya kazandı

Havuzların Demir Leydi'si olarak bilinen Katinka Hosszu da ilk gün zafere ulaşan sporculardandı.

Macar sporcu, 400 metre bireysel karışıkta şampiyonluk yaşadı.

Hosszu, olimpiyat hazırlıklarını devam ettirirken, kendini görmek için bu şampiyonaya geldiğini ve altın madalya kazandığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

Benedetta Pilato ile ilgili görsel sonucu

14 yaşındaki Pilato'nun başarısı

Temmuz ayındaki Dünya Şampiyonasında tüm dikkatleri üzerine toplayan 14 yaşındaki İtalyan Benedetta Pilato, yine başarılı bir performans gösterdi.

Pilato, 50 metre kurbağlamada 29 saniye 32'yle gençlerde dünyanın en iyi derecesini yapıp kürsünün en üst basamağında yer aldı.

400 metre serbestte altın madalyanın sahibi olan Danas Rapsys ise bu alanda elde edilmiş en iyi üçüncü derecesini yaşadı.

Danas Rapsys ile ilgili görsel sonucu

3 dakika 33 saniye 20 ile zirvede yer alan Litvanyalı yüzücü, bundan sonraki yarışında dünya rekorunu kırmak istiyor.

Polonyalı Radoslaw Kawecki, 200 metre sırtüstünde, 1 dakika 49 saniye 26'lık dereceyle yarışı tamamladı.

Bu kategoride 5'nci şampiyonluğunu yaşayan Kawecki, iki yıl önce gümüş madalya almıştı.
 

Yorumlar (0)