YSK'dan adaylık itirazları hakkında açıklama: Reddedildi!

YSK Başkanı Ahmet Yener; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin adaylığına yönelik yapılan itirazlar hakkında açıklamada bulundu. Yener, itirazların reddedildiğini kaydetti. Millet Partisi'nin, Millet İttifakı hakkındaki talebinin reddedildiğini kaydeden Yener, "Adayların pusuladaki sıralaması ne zaman belirlenecek?" sorusunu da yanıtladı.

SİYASET 30.03.2023, 17:13 30.03.2023, 17:33 Hakan Öksüz
YSK'dan adaylık itirazları hakkında açıklama: Reddedildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin adaylıkları hakkında yapılan itirazların değerlendirildiğini kaydeden Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "3 adayın da adaylıkları önünde herhangi bir engel yok. Dolayısıyla itirazlar reddedilmiştir. Cumhurbaşkanı adayları; Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan'dır." dedi.

Millet Partisi'nin "Millet İttifakı" itirazı reddedildi

Millet İttifakı'nın "Millet" adını kullanmasına ilişkin Millet Partisi'nden gelen talep hakkında da konuşan Yener, "Millet İttifakı'nın bu ismi kullanmaması için talep geldi. Bu talep, 'oy çokluğuyla' reddedildi. 2023 seçimlerinde Millet İttifakı'nın 'Millet' ismini kullanmasında bir sakınca görüşmedi." ifadelerini kullandı.

Adayların pusuladaki sıralaması ne zaman belirlenecek?

YSK Başkanı Yener, adayların pusuladaki sıralamasının ne zaman belirleneceğini de açıkladı. Cumartesi günü saat 14.00'te bunun için kura çekileceğini bildiren Yener, seçi kararının iptaline yönelik başvuruların da reddedildiğini bildirdi.

Yorumlar (0)