YSK'dan 2 il, 11 ilçe, 7 belde için karar!

YSK'nın 8 siyasi partinin yaptığı, 2 il, 11 ilçe, 7 belde olmak üzere toplam 20 itirazı değerlendirerek karara bağladı.

SİYASET 16.04.2024, 17:00 17.04.2024, 18:03 Buse Önder
YSK'dan 2 il, 11 ilçe, 7 belde için karar!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında siyasi partilerin yapmış olduğu itirazları değerlendirmeye devam ediyor. Bugün saat 14.00’da gerçekleşen toplantıda, YSK, 8 siyasi partinin 2 il, 11 ilçe ve 37 belde olmak üzere toplamda 20 seçim bölgesi için yapmış olduğu itirazları sonuçlandırdı ve nihai kararları açıkladı.

YSK, AK Parti'nin İstanbul’un Bahçelievler ve Şanlıurfa Halfeti ilçelerindeki seçimlerin iptali talebini reddetti. Ayrıca CHP'nin Osmaniye Toprakkale ilçesine bağlı Türkmen Beldesi seçimlerindeki iptal ve yeniden seçim talebi de YSK tarafından reddedildi.

MHP'nin Bingöl’ün Yedisu ilçesi, Kütahya Simav ilçesi, Afyonkarahisar İhsaniye ilçesi ve Sinanpaşa ilçesine bağlı Akören beldesi için yaptığı iptal talepleri de reddedildi.

YSK, Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa Siverek, Samsun Bafra, Giresun Doğankent, Iğdır Aralık ve Gaziantep Nurdağı ilçelerindeki seçimlerin iptali ve yeniden seçim taleplerini de reddetti. 

Ayrıca Yeniden Refah Partisi'nin Konya Çeltik ilçesi ve Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Deredolu beldesi için mazbatanın iptali ve ikinci olana verilmesi talebi de reddedildi.

BBP'nin Erzurum’un İspir ilçesi ve Aksaray’ın Gülağaç ilçesi için yaptığı iptal talepleri de reddedildi. DEM Parti’nin Şırnak ve Kars illerindeki seçimlerin iptali talepleri de YSK tarafından reddedildi.

Öte yandan İYİ Parti'nin Aksaray Güzelyurt ilçesi ve Türkiye İşçi Partisi’nin Tokat Niksar ilçesinin Yazıcık Beldesi'ndeki seçimlerin iptal ve yeniden seçim talepleri de reddedildi.

Yorumlar (0)