YSK, 2 il merkezi ile 26 ilçedeki başvuruları reddetti

YSK’dan yapılan açıklamada, 2 il merkezi ile 26 ilçedeki seçimin iptali, oyların yeniden sayımı ve mazbatanın iptaline yönelik başvuruların reddedildiği ifade edildi.

SİYASET 11.04.2024, 22:54 15.04.2024, 09:33 Şeyda Gül
YSK, 2 il merkezi ile 26 ilçedeki başvuruları reddetti

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçlarına ilişkin, İl Seçim Kurulları kararlarına karşı yapılan itirazları görüşmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda, kurulun bugünkü toplantısında siyasi partilerin, bazı seçim bölgelerine yönelik itirazlarını karara bağladığı öğrenildi.

Yeniden sayım talebi reddedildi

AK Parti'nin Gümüşhane merkez ve Kayseri'nin Akkışla ilçesinde seçimin iptali talebinin reddedildiği ifade edilirken, Adıyaman'ın Gölbaşı, Balıkesir'in Balya, Malatya'nın Arapgir ve İzmir'in Güzelbahçe ile Kemalpaşa ilçelerindeki oyların yeniden sayımı taleplerinin reddedildiği bilgisine yer verildi.

AK Parti’nin talepleri kabul edilmedi

Bunun yanı sıra AK Parti'nin Elazığ'ın Keban ilçesi ve Uşak'ın Banaz ilçesinde mazbatanın iptal edilerek ikinci parti olan AK Parti'ye verilmesi talebi ile İstanbul Bahçelievler'de belediye meclis üyeliği için oyların yeniden sayılması taleplerinin de kabul edilmediği öğrenildi.

Seçimin iptaline yönelik başvuru iptal edildi

CHP'nin ise Trabzon'un Çarşıbaşı, Afyonkarahisar'ın Bayat, Samsun'un Alaçam, Osmaniye'nin Düziçi, Ankara'nın Bala ve Gaziantep'in İslahiye ilçelerinde oyların yeniden sayımı başvurusunu reddedildi. Bunun yanı sıra Sakarya'nın Serdivan ilçesinde de seçimin iptaline yönelik başvurusu da reddedildi.

Yeniden sayılması talebi geri çevrildi

Yeniden Refah Partisi'nin de Tokat'ın Çamlıbel, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ve Gaziantep'in Nurdağı ilçelerinde seçimlerin iptali, Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde ise oyların yeniden sayılması talebi geri çevrildi.

MHP’nin başvurusu kabul edilmedi

MHP'nin Konya'nın Doğanhisar ilçesi ve Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi, İYİ Parti'nin Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesi, DEM Parti'nin ise Mardin'in Ömerli ilçesi ve Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde seçimin iptaline yönelik başvurusu kabul edilmedi.

Yeniden Refah Partisi ve MHP'nin Elazığ merkezde, İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin ise Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde oyların yeniden sayımı talebi YSK tarafından reddedildi.

1 talep kabul edildi

YSK’nın MHP'nin Çorum'un Uğurludağ ilçesindeki belediye meclis üyeliği seçimlerinde, "meclis üyesi sayısında yeniden hesaplama yapılması" talebini ise kabul ettiği öğrenildi.

Yorumlar (0)