Hamas anlaşma için 2 kırmızı çizgisini duyurdu

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’tan yapılan açıklamada, İsrail ile bir anlaşmaya varılmasının, yerlerinden edilen Filistinlilerin evlerine geri dönmesi ve İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi şartlarına bağlı olduğunu ifade edildi.

DÜNYA 12.04.2024, 00:05 Şeyda Gül
Hamas anlaşma için 2 kırmızı çizgisini duyurdu

İsrail ile anlaşma için Hamas'ın iki kırmızı çizgisini duyuran Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, ateşkes ve esir takasıyla ilgili Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen dolaylı müzakerelerde İsrail'in tutumuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

2 şart kabul edilmeden anlaşmaya varılamaz

İsrail ile herhangi bir anlaşmanın anahtarının kalıcı bir ateşkese dayanmakta olduğunu belirten Kanu, devam eden müzakere sürecinde en önemli önceliklerin yerinden edilenlerin kısıtlama olmaksızın evlerine geri dönmesi olduğunu aktardı. Bunun yanı sıra İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi olduğu vurgulayan Kanu, “Bu olmadan anlaşmaya varılamaz” dedi.  

Hala yüzlerce cesedin bulunması için aramalar devam ediyor

Kanu, Gazze Şeridi'nin Ramazan Bayramı'nda bile kan ağladığını, acı içinde olduğunu ve buna rağmen 6 aydır mücadeleden vazgeçmediğini vurguladı. İsrail işgal devletinin Şifa Hastanesi ve çevresinde işlediği suçların bile felaket boyutlarda olduğunu anlatan Kanu, “Hala yüzlerce cesedin bulunması için aramalar devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)