Yüksek Seçim Kurulu’nda kritik toplantı: Masada 40 dosya var

YSK, 31 Mart seçimlerinin ardından da çalışmalarına devam ediyor. Bugün, olağan itiraz süresinin sona ermesinin ardından kurul, 40 başvuruyu ele almak üzere önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

SİYASET 11.04.2024, 15:53 Buse Önder
Yüksek Seçim Kurulu’nda kritik toplantı: Masada 40 dosya var

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim sürecine dair çalışmalarına devam ediyor. Bugün saat 14.00'te başlayan toplantıda, dün sona eren olağan itiraz sürecine yapılan başvurular ele alındı. YSK, bu başvurulara ilişkin alınacak kararların kesin olacağını bildirdi.

Toplantıda 40 dosya inceleniyor. İYİ Parti'nin Ordu'daki itirazı gibi önemli noktalardaki itirazlar da bu dosyalar arasında yer alıyor.

Bazı itirazlar kabul edildi

YSK Başkanı Ahmet Yener, toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yener, seçim süreçlerinin koşullarına göre değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, 2019'daki itiraz süreci ile 2024'teki süreç arasında çok fazla fark olmadığını ifade etti. Yener, siyasi partilerin itirazlarından bazılarının kabul edildiğini ve sürecin normal seyrinde devam ettiğini vurguladı. AK Parti, CHP, MHP ve DEM Parti'nin bazı itirazlarının kabul edildiğini belirtti.

Yenilenecek seçimler 2 Haziran’da yapılacak

YSK Başkanı, seçimlerle ilgili olağanüstü itiraz koşullarının yasada yer aldığını ve siyasi partilerin genel merkezlerinin YSK'nın kararlarının yeniden incelenmesini talep ettiğini aktardı.

Yener, yapılan itirazların kabul edilmesi nedeniyle Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi, Edirne'deki bir belde ve Sivas'taki bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını açıkladı. Bu seçimlerin, seçim takvimi çerçevesinde 2 Haziran'da gerçekleşeceğini belirtti.

Yorumlar (0)