Netanyahu’dan açık tehdit: ‘Gazze dışındaki bölgelerde savaşa hazırız’

İsrail, artan İran tehdidine karşı önlemlerini sürdürürken, Başbakan Binyamin Netanyahu, ülkesinin savunma ve saldırı ihtiyaçlarına odaklandıklarını vurgulayarak, Gazze dışındaki bölgelerde de savaşa hazırlık yaptıklarını ifade etti.

DÜNYA 11.04.2024, 16:21 Buse Önder
Netanyahu’dan açık tehdit: ‘Gazze dışındaki bölgelerde savaşa hazırız’

İsrail, geçtiğimiz günlerde Suriye'nin başkenti Şam'daki İran konsolosluğuna yapılan saldırıda 7 üst düzey askeri danışmanın öldürülmesine neden olduğu iddia ediliyor. Saldırının ardından tırmanan gerilim, İran'ın açıkça misilleme yapacağı endişelerine yol açtı.

‘Tüm senaryolara hazırız’

İsrail Devlet Başkanı Binyamin Netanyahu, İsrail güçlerine ait bir hava üssü ziyareti sonrasında konuştu. İran'ın üst düzey komutanlarının öldürülmesine tepki olarak İsrail'in bir saldırıya hazırlandığı iddialarına cevaben Netanyahu, "İsrail'in Gazze'deki savaşını sürdürdüğünü ancak diğer alanlarda da senaryolara hazırlandığını" belirtti.

‘Bize zarar verene karşılık vereceğiz’

Gazze'deki çatışmalar devam ederken diğer bölgelerden gelebilecek tehditlere ve olası savaş ihtimaline karşı hazırlıklı olduklarını ifade eden Netanyahu, "İsrail, savunma ve saldırı alanlarında güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlıklıdır. Bize zarar vermek isteyen her kim olursa, aynı şekilde karşılık vereceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)