Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı dönüyor? Samet Aybaba açıkladı

Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, MKE Ankaragücü ile oynanacak maç için yapılan antrenmanı izledikten sonra basın mensuplarına demeç verdi. Yolların ayrıldığı Portekizli çalıştırıcı Fernando Santos hakkında konuşan Aybaba, teknik direktör Sergen Yalçın ile ilgili gelen soruya yanıt verdi.

SPOR 16.04.2024, 16:57 Hakan Öksüz
Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı dönüyor? Samet Aybaba açıkladı

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'de sezonu 3. sırada bitirmek istiyor. Ligin 3. sırasındaki Trabzonspor'un 4 puan gerisinde 48 puanda bulunan siyah-beyazlılar, istenen başarıya ulaşamayan Portekizli teknik direktör Fernando Santos ile yolları ayırdı. Beşiktaş'ta sezonun kalan kısmında teknik direktörün kim olacağı merak ediliyor.

Ankaragücü maçının hazırlıkları sürüyor

Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, cuma günü Ankaragücü ile oynanacak maçın hazırlıklarını sürdüren takımın idmanını takip etti. Antrenmanı izleyen isimlerden biri Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar'dı. 

Samet Aybaba'dan Fernando Santos yorumları

Antrenmanın ardından gazetecilerle sohbet eden Samet Aybaba, Portekizli çalıştırıcı Fernando Santos hakkında konuştu. Santos'un saha içinde aldığı herhangi bir karara müdahale etmediklerin vurgulayan Aybaba, "Sahaya çıkartılan oyunculara hoca karar verir. Bundan önce hiçbir teknik direktöre karışmadım, bundan sonra da karışacak değilim. Biz sadece düşüncelerimizi söyleriz, son tercihi hoca yapar. Tercihlerin doğru mu yanlış mı olduğuna kamuoyu karar veriyor zaten." dedi.

"Sergen Hoca ile görüşmemiz olmadı"

Teknik direktör arayışlarının sürdüğünü vurgulayan Samet Aybaba, "Bazı görüşmeler yaptık ancak geri dönüş olmadı. Takımın durumu buna izin vermiyor. Birçok şey, gelecek hocaya bağlı. Belki hoca çok transfer ve büyük bütçe isteyecek. Diğer ihtimal ise kadroyu kurduktan sonra ona göre hoca getirmek ama böyle yapınca iş başka yerlere gider. Sergen Yalçın'ın adı geçiyor ancak Sergen Hoca ile görüşmemiz olmadı. Şu an başka bir takımın başında zaten. Şu anki kadromuz, baskılı ve temaslı oynamaya müsait. Buna uyan bir hocayla çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"Rakiplerimizin çok gerisinde kaldık"

Transfer için geniş bir oyuncu listesi hazırladıklarını kaydeden Aybaba, "Raporlarımızı başkana sunuyoruz. Saha içi kaliteyi artırmaktan başka çaremiz yok. Listemizde deneyiml oyuncular kadar genç oyuncular da var. Bir yeniden yapılanmanın içindeyiz. Çürümüş bir takımımız var, kabul edelim. Rakiplerimizin kadroları malumunuz. İlk 11'lerine ve yedeklerine bakın. Onlardan çok geride kaldık. 3-5 günde yapamayız bunu. Feda döneminden sonra nasıl bir kalite ve başarı elde ettiğimize bakın. Zamana ve titiz çalışmaya ihtiyacımız var." değerlendirmelerinde bulundu.

Feyyaz Uçar: "Yeni hoca rahat edecek"

Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, teknik direktör arayışları hakkında konuştu. Başkanın daha önceki dönemde de 20 civarında teknik adamla görüştüğünün altını çizen Feyyaz Uçar, "Bazıları sezon arası olduğu için, bazıları da kadroyu gördükten sonra gelmek istemediğini belirtti. Puan tablosundaki yerimizi görüp de teklifimizi geri çevirenler oldu. Beşiktaş'a yakışacak bir hoca bulacağız. Sezon başında hoca takımın başında olacak. Ona bir transfer bütçesi vereceğiz, hoca da rahat edecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)