Tevfik Göksu açıkladı: İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday olacak mı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde İstanbul için yeniden belediye başkanı adayı olacağını açıkladı. Bunun üzerine gözler AK Parti’ye çevrildi. AK Parti'nin İmamoğlu'nun karşısına çıkaracağı adaylar arasında Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun da adı geçiyor. ‘Yerel seçimlerde İBB Başkanlığı için aday olacak mısınız’ sorusuna yanıt veren Göksu, "AK Parti’nin siyaset anlayışı adaylık üzerine değil adanmışlık üzerinedir. İBB'de AK Parti'nin vekiliyim. Bu yüzden de doğal olarak adımız konuşuluyor" dedi.

SİYASET 19.08.2023, 15:39 19.08.2023, 16:23
Tevfik Göksu açıkladı: İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday olacak mı?

Siyasi partiler Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimler için şimdiden çalışmalara başladı. Geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeniden İBB Başkanlığı için aday olacağını açıklaması üzerine AK Parti’nin adayının kim olacağı ise merak konusu oldu. Kulislerde konuşulanlara göre Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun adı da AK Parti’nin İBB Başkanlığı için aday gösterebileceği isimler arasında yer alıyor.

Bu kapsamda kendisine ‘Yerel seçimlerde İBB Başkanlığı için aday olacak mısınız’ sorusu yöneltilen Göksu, "Ak Parti’nin siyaset anlayışı adaylık üzerine değil adanmışlık üzerinedir. Üzerimizdeki ise bir sorumluluktur. Biz sorumluluğun hakkını verip gerisi takdirdir deyip geçeriz" şeklinde konuştu.

"İBB Başkanlığı için adımın geçmesi normal"

tv100 de konuk olarak katıldığı programda kendisine yöneltilen "İBB Başkanlığı'na seçimlerde aday olacak mısınız?" sorusunu cevaplayan Göksu, " Ak Parti’nin siyaset anlayışı adaylık üzerine değil adanmışlık üzerinedir. Üzerimizdeki ise bir sorumluluktur. Biz sorumluluğun hakkını verip gerisi takdirdir deyip geçeriz. İstanbul'da 3 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum, Ak Parti'nin en yüksek oyu ile seçilen belediye başkanıyım ve aynı zamanda İBB'de Ak Parti vekiliyim. Doğal olarak adımız konuşuluyor" dedi.

"İttifak yapıp yapmamalarının bir önemi yok"

"Ekrem Bey'in herhangi bir ittifaka girmesi durumunda seçim sonuçları nasıl şekillendirir?" sorusuna da yanıt veren Göksu, "AK Parti olarak bizler bugüne kadarki tüm siyasi mücadelemizde elbette rakip partilerin ne yaptığını ince eler sık dokuruz fakat onların ne yaptığından daha çok kendimiz hangi bulgular ve hangi parametreler ile seçime gideceğiz buna bakarız. Şimdi biz, onlar ittifak yapar mı diye değil kendi argümanlarımız ile seçime hazırlanacağız. İşte biz buna bakarız" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)