TDP Genel Başkanı Sarıgül'den önemli açıklamalar: “Küsen oylar, erken seçim, 50+1…”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Giresun ziyaretinde küsen oyların adresinin TDP olacağını ifade ederek, erken seçimin değil hayat pahalılığının esas gündem olması gerektiğini kaydetti.

SİYASET 19.11.2021, 18:41 20.11.2021, 18:14
TDP Genel Başkanı Sarıgül'den önemli açıklamalar: “Küsen oylar, erken seçim, 50+1…”

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Giresun ziyaretinde konuştu.

Sarıgül yaptığı konuşmada, “Yüzde 20 oy iktidara güvenmiyor, muhalefete de güvenmiyor. İnşallah yurttaşlarımız da takdir ederse küsen oyların adresi Türkiye Değişim Partisi olacak.” şeklinde konuştu.

Sarıgül, Erdoğan’ın 50+1 konusundaki söyleminin mahsurlu olduğunu söylediğini ifade ederek, “50+1 için kum saatini çalıştıran Erdoğan, şimdi ise bu kum saatini doldurmak için formüllerin peşinde. Mesela ‘40+1 yapalım’ denirse daha da büyük problemlere sebep olabilir bu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde tadilat gerçekleştirip yola devam etmek isteniyorsa bu sistem tadilat yoluyla düzelmez.” şeklinde konuştu.

İttifakla ilişkili soruya ise Sarıgül şunları söyledi:

“Bizler ofsayta düşmeyecek durumda bir partiyiz. Başka partiler şu an ofsayta düşüyorlar. Geçtiğimiz sene önce o ittifakları kendi aralarında kurdular. Daha iki ay önce biz seçime girme yetkisi aldık. Fakat daha önce seçimlere 1,5 sene var. Geçtiğimiz 1,5 senedir iktidarın kurmuş olduğu tuzak var. Muhalefette bulunan partiler de bu tuzağa düşüyor. 1.5 sene varken seçimlere pahalılığı, işsizliği dövizi konuşmuyoruz. Aylardan beri TV’de seçim konuşuluyor. Çiftçilerimiz mazot, gübre, ilaç alamıyor ve Anadolu’da 4 milyon metrekare şu anda boş durumda.”

“Yüzen oylar…”

Sarıgül sözlerinin devamında 18-20 yaş aralığında bulunan vatandaşların kararsız olduğunu ve oradan gelecek oyun “yüzen oy” adıyla isimlendirildiğini söyleyerek bunun “İktidardan mutlu değilim fakat oy verecek parti bulamıyorum.” manasına geldiğini ifade etti. Sarıgül ayrıca küsen oyların adresinin de Türkiye Değişim Partisi olacağını söyledi.

Yorumlar (0)