Tanju Özcan muhalefeti hedef aldı, Erdoğan'a çağrıda bulundu

Yabancı uyruklular hakkındaki açıklamalarıyla gündeme gelen Tanju Özcan, bu defa muhalefeti hedef aldı. Özcan, "Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrı yapıyorum." diyerek Erdoğan'a sınırları açması hususunda çağrıda bulundu.

SİYASET 11.08.2021, 00:45
Tanju Özcan muhalefeti hedef aldı, Erdoğan'a çağrıda bulundu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ilde bulunan yabancı uyrukluların su ve katı atık bedellerine 10 kat zam yapacağını dile getirmesinin ardından dikkat çeken bir açıklama daha yaptı. Kendisini, çektiği bir video ile hedef alan Afgan göçmen Sunatullah Saadat'a tepki gösteren Özcan, muhalefeti de eleştirdi.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Özcan, "Hani biz Atatürkçü ve antiemperyalisttik? Hadi iktidar ABD’nin emperyalist planına sessiz kalıyor, peki muhalefet bu plana neden sessiz? Görmedikleri için mi? ABD’den medet umduklarından dolayı mı?" dedi. 

Özcan'ın 10 kat zam yapması, muhalefet kanadından isimlerin de eleştirisine sebep olmuştu. Özcan hakkında, 'nefret ve ayrımcılık' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından soruşturma başlatılmıştı.  

"CIA ajanlarından yalnızca biri"

Saadat'a tepki göstermek için yaptığı paylaşımlarda muhalefeti de hedef alan Özcan, şu ifadeleri sarf etti:

"Sunatullah Saadat...

Gazeteci maskesi altında basit bir ABD ajanı. Türkiye'de cirit atan CIA ajanlarından yalnızca biri.

Bakın arkadaşa. Öyle mağdur, öyle mazlum, öyle mahzun ki memleketimi 'hizaya getirilmesi gereken kafir bir ülke' olarak işaret ediyor ve kendileri gibi ilim ve ahlak sahibi olmamızı öneriyor.

Vah benim güzel ülkemi ne hale getirdiler...

Bu zavallı ajanın bana ve Türk milletine söylediği sözleri, ipini elinde tutan emperyalist ABD yönetimine aynen iade ediyorum. Aynı zamanda o sözlerin muhatabı daha çok beni ırkçı, bunları ise Türk vatandaşı yapmaya çalışanlardır.

Kim bunlar? Siz onları çok iyi tanıyorsunuz.

Arap sevicilerden FETÖ'cülere, PKK'lılardan abdestli kapitalistlere, akvaryum milliyetçilerinden tatlı su solcularına… Beni kınamak için yarışa girenler, ABD emperyalizmin son uşaklarıdır.

ABD emperyalizminin Türkiye'deki yeni hain planını deşifre ettiğim için bu kadar hakaret işittim.

Muhalefete tepki

Milletin sözcülüğünü yaptığım için birkaç saat içerisinde bana soruşturma açıldı. Beni kınamak için koca koca siyasiler sıraya girdi. Bu köpek, Türk kadınına, milli iradeyle seçilmiş bir devlet yöneticisine salyalarını akıtarak kin kusarken, iktidarıyla ve muhalefetiyle bizimkilerden ses yok.

Hani biz Atatürkçü ve antiemperyalisttik? Hadi iktidar ABD’nin emperyalist planına sessiz kalıyor, peki muhalefet bu plana neden sessiz? Görmedikleri için mi? ABD’den medet umduklarından dolayı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı

Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrı yapıyorum. Madem Doğu'daki hudutlarımızı koruyamıyoruz, Avrupa hudutlarımızı 3-5 günlüğüne değil süresiz olarak açın. Bunu yaparsanız ABD’nin bu hain planına ağır bir darbe indirmiş olursunuz. Ben de size amasız ve fakatsız milletim önünde teşekkürlerimi sunarım."

Yorumlar (0)